Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Metanas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
14 pridėta baitų ,  13:49, 6 gegužės 2020
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Metanas''' - pagrindinė bezdalų sudedamoji, tiesa, neturinti kvapo, bet užtat degi. Trumpai tariant - tokios natūralios, gamtinės dujos. Nebandykite su b...)
 
5 eilutė: 5 eilutė:
Dar sakoma, kad metanas - tai pats paprasčiausias [[angliavandenilis]], nes už jį paprastesnių nėra.
Dar sakoma, kad metanas - tai pats paprasčiausias [[angliavandenilis]], nes už jį paprastesnių nėra.


Iš metano dar gali gautis visokių junginių, o bene bjauriausias iš jų - tai [[metilo spiritas]], kurio geriau gerti nerekomenduojame, nes nors visomis savybėmis atrodo kaip paprastas [[alkoholis]], išties pažeidžia nervų sistemą, o pirmiausiai - akių receptorius. Taigi, visai mažytis stikliukas metanolio - ir visiškas aklumas visam likusiam gyvenimui. Būkite atsargūs ir nepiktnaudžiaukite visokiais [[denatūratas|denatūratais]], kur to metanolio pilna.
Iš metano dar gali gautis visokių junginių, o bene bjauriausias iš jų - tai [[metilo spiritas]], kurio geriau gerti nerekomenduojame, nes nors visomis savybėmis atrodo kaip paprastas [[alkoholis]], išties pažeidžia nervų sistemą, o pirmiausiai - akių receptorius. Taigi, visai mažytis stikliukas metanolio - ir visiškas aklumas visam likusiam gyvenimui. Būkite atsargūs ir nepiktnaudžiaukite visokiais [[denatūratas|denatūratais]], kur to [[metanolis|metanolio]] pilna.




[[Category:Chemija]]
[[Category:Chemija]]
826

pakeitimai

Naršymo meniu