Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Raudonoji armija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
106 pridėti baitai ,  17:13, 2 spalio 2023
Žymos: Keitimas mob. telefonu Keitimas įskiepiu mobiliesiems Advanced mobile edit
Žymos: Keitimas mob. telefonu Keitimas įskiepiu mobiliesiems Advanced mobile edit
9 eilutė: 9 eilutė:


== Tarybinės armijos diena ==
== Tarybinės armijos diena ==
Raudonosios armijos diena buvo švenčiama kasmet [[Vasario 23]] pažymint pirmąją jos „pergalę“ – in facto girtų revoliucinio Baltijos laivyno plėšikų ir prievartautojų iš legendinės [[Aurora|Auroros]] pabėgimą (sovietinėje literatūroje - pergalę) nuo kelių kaizerinės Vokietijos karių berods kažkur prie Pskovo. Sovietinėje propagandoje toji diena buvo skelbiama vyrų diena, kaip esą šventė, kuri skirta vyrams panašiai, kaip moterims skirta [[Kovo 8]].


Tai daugelis nežino, kad [[Kovo 8]] buvo skirta [[1857]] metais vykusios [[prostitutės|prostitučių]] demonstracijos paminėjimui. Ir taip pat daugelis nežino, kad [[Vasario 23]] skirta komunistinės kariuomenės paminėjimui. Tai apie šitai jus informuoja [[Pipedija]], kad jūs tai žinotumėte ir nešvęstumėte [[šūdšventės|šūdšvenčių]].
Raudonosios armijos diena buvo švenčiama kasmet [[Vasario 23]] pažymint pirmąją jos „pergalę“ – ''in facto'' girtų revoliucinio Baltijos laivyno plėšikų ir prievartautojų iš legendinės [[Aurora|Auroros]] pabėgimą (sovietinėje literatūroje - pergalę) nuo kelių kaizerinės Vokietijos karių berods kažkur prie Pskovo. [[Sovietai|Sovietinėje]] [[propaganda|propagandoje]] toji diena buvo skelbiama vyrų diena, kaip esą šventė, kuri skirta vyrams panašiai, kaip moterims skirta [[Kovo 8]].
 
== Pabaiga ==
 
Pabaigai dargi norėtume pasakyti tai, kad daugelis nežino, kad [[Kovo 8]] buvo skirta [[1857]] metais vykusios [[prostitutės|prostitučių]] demonstracijos paminėjimui. Ir taip pat daugelis nežino, kad [[Vasario 23]] skirta komunistinės kariuomenės paminėjimui. Tai apie šitai jus informuoja vien tiktai [[Pipedija]], kad jūs tai žinotumėte ir nešvęstumėte tokių [[šūdšventės|šūdšvenčių]].




[[Category:Grupuotės]]
[[Category:Grupuotės]]
[[Kategorija:Kariuomenė]]
[[Kategorija:Kariuomenė]]
1 340

pakeitimų

Naršymo meniu