Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


RISC: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
96 pridėti baitai ,  15:19, 13 rugsėjo 2023
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''RISC''' arba '''Reduced Instruction Set Computer''' - įvairios procesorių architektūros, kurių idėjos ėmė rastis apie 1970, bet pirmi bandymai tokias architektūras sukurti - jau kiek vėliau, apie 1980 metus. RISC procesoriai praktikoje dažniausiai pasižymi visa krūva teigiamų savybių: * RISC būna daug greitesni, nei panašaus sudėtingumo ir darbinio dažnio CISC procesoriai, greičų skirtumas siekia nuo keliasdešimt procentų i...)
 
 
1 eilutė: 1 eilutė:
'''RISC''' arba '''Reduced Instruction Set Computer''' - įvairios [[procesoriai|procesorių]] architektūros, kurių idėjos ėmė rastis apie [[1970]], bet pirmi bandymai tokias architektūras sukurti - jau kiek vėliau, apie [[1980]] metus.  
'''RISC''' arba '''Reduced Instruction Set Computer''' - įvairios [[procesorių architektūros]], kurių idėjos ėmė rastis apie [[1970]], bet pirmi bandymai tokias architektūras sukurti - jau kiek vėliau, apie [[1980]] metus. Tokie [[procesoriai]] būna greiti ir ekonomiški, tačiau normalus žmogus jais programuoti tiesiog negali.


RISC procesoriai praktikoje dažniausiai pasižymi visa krūva teigiamų savybių:
RISC procesoriai praktikoje dažniausiai pasižymi visa krūva teigiamų savybių:
2 592

pakeitimai

Naršymo meniu