Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Radioaktyvi spinduliuotė: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
55 pridėti baitai ,  03:18, 26 lapkričio 2022
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Radioaktyvi spinduliuotė''' arba '''radioaktyvumas''' - tai tokia spinduliuotė, kurią skleidžia įvairios radioaktyvios medžiagos. Įvairūs dibilai šitą spinduliuotę labai neretai painioja su radijo bangomis, mat ir ten, ir ten yra "radio". Radioaktyvi spinduliuotė labiausiai žinoma dėl to, kad sukelia spindulinę ligą ir šiaip yra kenksminga žmonėms. Radioaktyvios spinduliuotės pavadinimas yra kilęs iš...)
 
 
1 eilutė: 1 eilutė:
'''Radioaktyvi spinduliuotė''' arba '''radioaktyvumas''' - tai tokia [[spinduliuotė]], kurią skleidžia įvairios radioaktyvios medžiagos. Įvairūs [[dibilai]] šitą spinduliuotę labai neretai painioja su [[radijo bangos|radijo bangomis]], mat ir ten, ir ten yra "radio".
'''Radioaktyvi spinduliuotė''' arba '''radioaktyvumas''' - tai tokia [[spinduliuotė]], kurią skleidžia įvairios radioaktyvios medžiagos, kai jose vyksta įvairios [[branduolinės reakcijos]]. Įvairūs [[dibilai]] šitą spinduliuotę labai neretai painioja su [[radijo bangos|radijo bangomis]], mat ir ten, ir ten yra "radio".


Radioaktyvi spinduliuotė labiausiai žinoma dėl to, kad sukelia [[spindulinė liga|spindulinę ligą]] ir šiaip yra kenksminga žmonėms.
Radioaktyvi spinduliuotė labiausiai žinoma dėl to, kad sukelia [[spindulinė liga|spindulinę ligą]] ir šiaip yra kenksminga žmonėms.
1 246

pakeitimai

Naršymo meniu