Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Opel Rekord: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
728 pridėti baitai ,  18:59, 28 gruodžio 2021
11 eilutė: 11 eilutė:
== Opel Rekord istorija ir variantai ==
== Opel Rekord istorija ir variantai ==
=== Priešistorė - Opel Olympia ===
=== Priešistorė - Opel Olympia ===
Opel Rekord atsirado ne kaip mašina nuo gryno balto popieriaus lapo, o kaip Opel Olympia modifikacija. Pastaroji mašina buvo pradėta gaminti dar [[1935]] ir tapo viena iš moderniausių to meto mašinų, nes turėjo visiškai pilnai nešantį kėbulą, be jokio rėmo. Todėl mašina gavosi labai lengva (apie 800kg), o greitį išvystė kaip tiems laikams nemažą - 100km/h. Mums Opel Olympia labiausiai žinoma iš to, kad po metų buvo sukurta smarkiai atpiginta, suprastinta ir supaprastinta jos versija - [[Opel Kadett]], kurio gamybos linijas paskui [[sovietai]] išsivogė iš Vokietijos ir ėmė gaminti kaip [[Moskvič 400]].
[[Vaizdas:Opel_olympia_1950.jpg|500px|thumb|right|[[1950]] modelio Opel Olympia buvo viena iš populiariausių ano meto Vokietijos mašinų.]]
Opel Rekord atsirado ne kaip mašina nuo gryno balto popieriaus lapo, o kaip Opel Olympia modifikacija. Pastaroji mašina buvo pradėta gaminti dar [[1935]] ir tapo viena iš moderniausių to meto mašinų, nes turėjo visiškai pilnai nešantį kėbulą, be jokio rėmo. Todėl mašina gavosi labai lengva (apie 800kg), o greitį išvystė kaip tiems laikams nemažą - 100km/h. Mums Opel Olympia labiausiai žinoma iš to, kad po metų, [[1936]], buvo sukurta smarkiai atpiginta, suprastinta ir supaprastinta jos versija - [[Opel Kadett]], kurio gamybos linijas paskui [[sovietai]] išsivogė iš Vokietijos ir ėmė gaminti kaip [[Moskvič 400]]. Tai buvo pirma realiai masiškai gaminta ir bent teoriškai paprastiems žmonėms prieinama mašina [[Sovietų Sąjunga|Sovietų Sąjungoje]].
 
Tuo tarpu Vokietijoje Opel Olympia gamyba vėl buvo pradėta po [[II Pasaulinis karas|II Pasaulinio karo]], jau [[1947]], o dar po kelerių metų, [[1950]], buvo kardinaliai apgreidintas kėbulas, nors viduriai liko daugmaž tie patys, kaip ir bendra kėbulo struktūra. Labiausiai pasikeitė mašinos priekis - visai kitokios radiatoriaus grotelės.
 
Nors savo šaknimis čia buvo vis dar [[1935]] kurta mašina, lyginant su dauguma kitų to meto vokiškų mašinų, Opel Olympia buvo juntamai modernesnė ir geresnė, mat į Opel gamyklas vėl pradėjo investuoti jų savininkė [[General Motors]] kompanija. Taigi, firma turėjo lėšų modernizavimui ir nebandė pragyventi tokių motorolerių, kaip [[Isetta]], kurią gamino [[BMW]]. Taigi, jau vien dėl to Opel tapo prestižinių mašinų gamintoju, kai tuo tarpu kiti vos galą su galais galėjo sudurti.


Tuo tarpu Vokietijoje Opel Olympia gamyba vėl buvo pradėta po [[II Pasaulinis karas|II Pasaulinio karo]], jau [[1947]], o dar po kelerių metų, [[1950]], buvo kardinaliai apgreidintas kėbulas, nors viduriai liko daugmaž tie patys. Lyginant su dauguma kitų to meto vokiškų mašinų, Opel Olympia buvo juntamai modernesnė ir geresnė, mat į Opel gamyklas vėl pradėjo investuoti jų savininkė [[General Motors]] kompanija.


==== Opel Olympia Rekord ====
==== Opel Olympia Rekord ====
637

pakeitimai

Naršymo meniu