Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


2019: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
3 019 pridėta baitų ,  18:14, 6 vasario 2021
nėra keitimo aprašymo
 
2 eilutė: 2 eilutė:
'''2019''' metai - tai mūsų eros [[XXIa.]] metai, einantys po [[2018]] ir prieš [[2020]] metus. 2019 metai susideda iš 12 mėnesių ir yra užrašomi 4 skaitmenų skaičiumi.
'''2019''' metai - tai mūsų eros [[XXIa.]] metai, einantys po [[2018]] ir prieš [[2020]] metus. 2019 metai susideda iš 12 mėnesių ir yra užrašomi 4 skaitmenų skaičiumi.


Gal ir nelabai geri buvo šitie 2019 metai, bet jų pabaigoje [[Kinija|Kinijoje]] atsiradęs [[kiniškas virusas]], dar vėliau pavadintas [[korona]], visai [[Žemė|Žemės]] planetai smarkiai sugadino visus [[2020]] metus. Tuo šie metai ir įsiminė daugeliui.
== Svarbiausi 2019 metų įvykiai ==
* Pirmas kosminio aparato nusileidimas kitoje [[Mėnulis|Mėnulio]] pusėje. Tą kosminį aparatą paleido [[Kinija]].
* Galų gale buvo išdaužyta [[ISIS]] ir sunaikinta šūdina teroristinė [[islamistai|islamistų]] šalis - [[Islamiškoji Irako ir Levanto valstybė]], dažnai pas mus vadinama sutrumpintai, kaip [[Islamo valstybė]]
* [[Hong Konge]] prasidėjo masiniai protestai, nes [[Kinija]], pažeisdama ne tik [[žmogaus teisės|žmogaus teises]], bet ir tarptautines sutartis, tenai sugalvojo ekstradicijos įstatymą, pagal kurį bet kas, kas neįtiks Kinijai, gali pagal Kinijos reikalavimą būti suimtas ir išvežtas į Kiniją, kur jau būtų teisiamas pagal kiniškas tvarkas. Toksai antiįstatyminis Kinijos įstatymų įvedimas sukėlė labai didelį pasipriešinimą, tačiau Kinija į tai atsakė, pradėdama siųsti kiniškus [[tituškos|tituškas]] - tūkstančius perrengtų Kinijos saugumiečių, kurie ėmė užpuldinėti, mušti, o paskui net ir žudyti Hong Kongo aktyvistus. Kinijos saugumiečius palaikė iš anksčiau jau pilnai perimta ir sukomunistinta Hong Kongo policija.
* Dėl karštos [[žiema|žiemos]] Pietų pusrutulyje buvo daug gaisrų. Ypatingai daug gaisrų buvo [[Australija|Australijoje]], kur auga per gaisrus besidauginantys medžiai - [[eukaliptai]]. Šie medžiai yra prie gaisrų prisitaikę taip stipriai, kad be jų negali netgi daugintis, todėl palaiko ir skleidžia degimą. Tačiau durni [[žalieji]] ėmė per visą pasaulį rėkti, kad ateina pasaulio galas, nes Australija štai jau visa sudegs ir dėl to kaltas tik [[klimato atšilimas]].
* Kažkas padegė ir sudegino Paryžiaus Dievo motinos katedrą, vieną iš žymiausių planetos gotikinių statinių
* Šitais metais [[popiežius]] Pranciškus kardinaliai pakeitė bažnytinius įstatymus, nustatančius pontifikinį slaptumą (tą įstatymą, pagal kurį [[Bažnyčia]] viską slepia). Padaryta išimtis, kad seksualinės prievartos atvejai turi būti skelbiami.
* Pačiame metų gale prasidėjo [[COVID-19]] epidemija Kinijoje, Vuhano mieste. Kinijos valdžios atstovai, nors ir gaudami pranešimus apie naują, ypatingai pavojingą virusinį plaučių uždegimą, ne tik ignoravo tuos pranešimus, bet ir sodino ir baudė [[gydytojai|gydytojus]], kurie apie tai pranešinėjo. Tačiau epidemijos nuslėpti nepavyko ir ji išplito po pasaulį, tapdama [[pandemija]] ir daugybei žmonių baisiai pagadindama visus [[2020]] metus.
== Įdomybės apie 2019 metus ==
* Šių metų skaitmenis sudėjus, gaunasi skaičius [[12]], o tiek mėnesių yra šiais metais
* Visi šių metų [[skaitmenys]] yra skirtingi, bet kaip juos bemaišysi, sudėjus visvien gaunasi 12
== 2019 metų mėnesiai ==
2019 metais bus šie mėnesiai:
2019 metais bus šie mėnesiai:
* [[Sausis]]
* [[Sausis]]
13 eilutė: 31 eilutė:
* [[Rugsėjis]]
* [[Rugsėjis]]
* [[Spalis]]
* [[Spalis]]
* [[Lapkirtis]]
* [[Lapkritis]]
* [[Gruodis]]
* [[Gruodis]]




[[Category:Metai]]
[[Category:Metai]]
808

pakeitimai

Naršymo meniu