Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Krymas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 527 pridėti baitai ,  14:25, 14 rugsėjo 2020
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Krymas''' yra Ukrainos dalis, buvo tokia dalimi ir liks. Tuo tarpu Rusija yra tiesiog okupantė, klastingai ir per nusikalstamą karinę invaziją užsigrobusi...)
 
4 eilutė: 4 eilutė:


Pipedija nepalaiko [[rusofašizmas|rusofašizmo]]. Pipedija palaiko teisingumą.
Pipedija nepalaiko [[rusofašizmas|rusofašizmo]]. Pipedija palaiko teisingumą.
== Krymo geografija ir istorija ==
Krymas turi tokią keistą savybę - jis yra visiškai niekam tikęs, ir kartu jis yra strateginėje vietoje, skiriantis Azovo ir Juodąją jūras, ir kartu nuo žemuno atskirtas tik siauru žemės plotu, todėl labai lengvai ginamas karine jėga. Dėl šitų priežasčių Krymas visada buvo strateginė vieta.
Gi kita vertus, dėl savo uolienų visas Krymas pasižymi tuo, kad yra visiškos sausros zona - tos prastos uolienos sugeria visą vandenį, jį praleidžia į kažkokius labai giluminius sluoksnius ir gaunasi taip, kad nesvarbu kiek lietaus belytų, tiek to vandens nėra ir nėra, ir viskas sausa ir sausa, kaip dykumoje. Todėl Kryme niekas neauga, o kiek auga - tiek nudžiūsta, nebent būtų dirbtinai drėkinama. Nėra tenai, kaip supratote, nei šaltinių, nei upių, nei upelių, nei ežerų, nei netgi balų. Viskas išdžiūsta.
Taip gaunasi, kad Krymas ir būna neapgyvendintas. Todėl niekas jame ilgai nesilaiko. Gal tiktai vieninteliai [[Krymo totoriai]] sugebėjo tenai ilgesnį laiką gyventi, bet ir tie apsigalvojo, vos tik [[Vytautas Didysis]] jiems pasiūlė kraustytis į [[Lietuva|Lietuvą]].
Gi kita vertus, jei kažkaip per didelius vargus kažką gaunasi išauginti, tai gaunasi iš to labai neblogos [[vynuogės]], iš kurių būdavo daromi labai neblogi Krymo vynai, kuriuos kadaise išnaikino [[Michailas Gorbačiovas]], o todėl tų vynų ir nebeliko, nes visi vynuogynai anuomet buvo tiesiog iškirsti. Štai taip nieko gero Kryme ir nebeliko.




[[Category:Geografija]]
[[Category:Geografija]]
12 858

pakeitimai

Naršymo meniu