Asmenybės sutrikimai pagal ICD-10: Skirtumas tarp puslapio versijų

nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Asmenybės sutrikimai pagal ICD-10''' - taigi tie, kurie visiems suprantami ir iki šiol tebenaudojami. Tai čia ta paprasčiausia klasifikacija, kur vieną kokį nors sutriki...)
 
 
5 eilutė: 5 eilutė:
Tai jeigu turite asmenybės sutrikimą, tai tikrai jis būtent pagal šitą klasifikaciją ir yra. Na, nebent būtumėte koksai amerikonas ar tą sutrikimą būtumėt gavęs kokiais nors [[sovietmetis|sovietiniais laikais]].
Tai jeigu turite asmenybės sutrikimą, tai tikrai jis būtent pagal šitą klasifikaciją ir yra. Na, nebent būtumėte koksai amerikonas ar tą sutrikimą būtumėt gavęs kokiais nors [[sovietmetis|sovietiniais laikais]].


Šita asmenybės sutrikimų klasifikacija yra nemenka dalimi paremta kita, senesne [[asmenybės sutrikimų klasifikacija pagal Theodore Millon]], tiktai visgi neakcentuojant pernelyg tų visokių smulkių išskirstymų. Visgi kadangi išskirstymas yra taikomas, tai neretai samenybės sutrikimas čia būna paskiriamas kokiam nors vargšui neurotikui, nes [[neurozė]] esą per daug ilgai tęsiasi. Tai čia tarp [[psichiatrai|pscihiatrų]] visokių kalbų galima išgirsti - ir kad neurozės būna tik pas tuos, pas ką asmenybės sutrikimai, ir atvirkščiai - kad tie asmenybės sutrikimai yra, kai taip diagnozuojami, tai yra visiška nesąmonė ir kad pasimokykite [[asmenybės sutrikimai pagal DSM-III|asmenybės sutrikimų diagnozavimo bent jau iš DSM-III]], jei naujesnio rasti nesugebat.
Šita asmenybės sutrikimų klasifikacija yra nemenka dalimi paremta kita, senesne [[asmenybės sutrikimų klasifikacija pagal Theodore Millon]], tiktai visgi neakcentuojant pernelyg tų visokių smulkių išskirstymų. Visgi kadangi išskirstymas yra taikomas, tai neretai samenybės sutrikimas čia būna paskiriamas kokiam nors vargšui [[neurotikas|neurotikui]], nes [[neurozė]] esą per daug ilgai tęsiasi. Tai čia tarp [[psichiatrai|pscihiatrų]] visokių kalbų galima išgirsti - ir kad neurozės būna tik pas tuos, pas ką asmenybės sutrikimai, ir atvirkščiai - kad tie asmenybės sutrikimai yra, kai taip diagnozuojami, tai yra visiška nesąmonė ir kad pasimokykite [[asmenybės sutrikimai pagal DSM-III|asmenybės sutrikimų diagnozavimo bent jau iš DSM-III]], jei naujesnio rasti nesugebat.


Gal dėl to ir atsirado dabar visiškai kitokia klasifikacija - kur [[asmenybės sutrikimai pagal ICD-11]]. Tai jau po poros metų jus pagal šitą naują klasifikaciją ir perklasifikuos. O toje naujoje klasifikacijoje ir paprasti baikštūs neurotikai, ir sociopatiniai nusikaltėliai gaus tą pačią diagnozę - 6D10, nes visi asmenybės sutrikimai tenai suplakti į vieną, kuris skiriasi tiktai sunkumu.
Gal dėl to ir atsirado dabar visiškai kitokia klasifikacija - kur [[asmenybės sutrikimai pagal ICD-11]]. Tai jau po poros metų jus pagal šitą naują klasifikaciją ir perklasifikuos. O toje naujoje klasifikacijoje ir paprasti baikštūs [[neurotikai]], ir sociopatiniai nusikaltėliai gaus tą pačią diagnozę - 6D10, nes visi asmenybės sutrikimai tenai suplakti į vieną, kuris skiriasi tiktai sunkumu.




856

pakeitimai