Twin Peaks: Skirtumas tarp puslapio versijų

7 725 pridėti baitai ,  12 gegužės
nėra keitimo aprašymo
75 eilutė: 75 eilutė:
Čia vat kiek dalykų, kurių gal ir nežinojot apie Twin Peaks:
Čia vat kiek dalykų, kurių gal ir nežinojot apie Twin Peaks:
* Serialą į TV leido ABC kompanija, kuri nuolat kišosi į reikalus. Kompanijos marketingistai buvo nustatę, kad filmai apie mažus miestelius neussilaukia populiarumo, todėl scenarijuje buvusį gyventojų skaičių 5120 padidino 10 kartų, iki 51201.
* Serialą į TV leido ABC kompanija, kuri nuolat kišosi į reikalus. Kompanijos marketingistai buvo nustatę, kad filmai apie mažus miestelius neussilaukia populiarumo, todėl scenarijuje buvusį gyventojų skaičių 5120 padidino 10 kartų, iki 51201.
* Režisierius David Lynch buvo numatęs atskleisti žmogžudį tik antro sezono pabaigoje. Tačiau ta pati ABC kompanija susigalvojo, kad tai kirs per reitingus, todėl privertė atskleisti žmogžudį antro sezono viduryje. Būtent tai išties ir kirto per reitingus.
* Režisierius David Lynch buvo numatęs atskleisti žmogžudį tik antro sezono pabaigoje arba išvis niekada, galimai tik vėlesniuose filmuose. Tačiau ta pati ABC kompanija susigalvojo, kad tai kirs per reitingus, todėl privertė atskleisti žmogžudį antro sezono viduryje. Būtent tas atskleidimas išties ir kirto per reitingus, nes neliko visiems nervus tampiusios misterijos ir emocijas prireikė tampyti kitais būdais.
* [[Europa|Europoje]] rodyta pirminio serialo pabaiga buvo visai kitokia, nei [[JAV]]. Europietiškoje versijoje įvyko susišaudymas, kur Mike pašovė Bobą. Tų serialų pabaigos gavosi netgi kažkokios tai nelabai panašios.
* Bobas, kurį vaidino toksai Frank Silva, buvo pusiau atsitiktinai atsiradęs [[personažas]]. Pats Frank Silva tebuvo dekoratorius, o ne aktorius, bet David Lynch pamatė, kaip šis ropinėja, dekoruodamas Lauros Palmer kambarį ir nusprendė, kad čia kuo puikiausias [[frykas]], kaip iš kokių [[košmarai|košmarų]]. Dar paskui per vieną filmavimo sceną Frank Silva atspindys netyčia pakliuvo į veidrodį ir David Lynch nusprendė, kad netyčiukais gavosi gera scena, kurią paskui ėmė kartoti tyčia, vėl ir vėl.
* Tasai blogio įsikūnijimas Bobas pradžioje buvo numatytas kaip [[dantistas]] arba [[odontologas]], kuris turėjo turėti dar ir savo dantisto kabinetą su savo dantisto kėde. Toksai [[gydytojas maniakas]], su baltu chalatu. Tik paskui jis buvo pakeistas į tą visiems žinomą Bobą.
* Laura Palmer pradžioje turėjo būti tik lavonas ir niekas daugiau. Bet ir lavonui prireikė aktorės, tad David Lynch visiškai pigiai pasamdė niekam nežinomą aktorę Sheryl Lee, kuri teturėjo vaidinti numirėlę. Paskui David Lynch nusprendė, kad aktorė visai geba vaidinti, tai papildomai prikūrė ir gyvų scenų su ja, kaip retrospektyvinių momentų apie Laurą Palmer. Dar paskui jau tyčia jai sukūrė Lauros pusseserės personažą Maddy Ferguson, o vėlesniuose filmuose paėmė ją pilnavertei vaidybai.
* Laura Palmer ir jos klonas Maddy Ferguson - tai nuoroda į legendinį [[Alfred Hitchcock]] filmą [[Vertigo]], kuriame irgi buvo atgimusi personažė, kuri prieš tai žuvo, o paskui vėl žuvo.
* Serialo aktorė Lara Flynn Boyle, kuri vaidino personažę Donną Hayward, vėliau pagarsėjo savo daugkartiniais romanais su kuo papuola, pradedant aktoriumi Kyle MacLachlan, kuris vaidino personažą Dale Cooper ir vėliau visokiais kitais aktoriais iš kitų filmų, kaip kad [[Jack Nicholson]] ar su šiaip pasipainiojusiais veikėjais. Per skandalus paaiškėjo, kad neretai ji turėdavo po porą meilužių paraleliai. Jau gana ankstyvoje pagarsėjimo stadijoje ji pradėjo varytis [[silikonas|silikoną]] į lūpas bei darytis visokias veido operacijas, dėl ko gana greitai išnyko iš scenos. Oficialiai į pilnametražio "Twin Peaks: Fire Walk With Me" filmavimą ji nepakliuvo, nes esą buvo užsiėmusi vaidinimu kituose filmuose, bet realiai jau buvo spėjusi pasigadinti savo išvaizdą taip, kad David Lynch jos nepaėmė ir pakeitė į kitą aktorę - Moira Kelly.
* Sherilyn Fenn, aktorė, kuri vaidino personažę Audrey Horn, turėjo gauti nuosavą filmą - tai buvo [[Mulholland Drive]], kurį jai pažadėjo David Lynch. Tik kažkaip viskas susipainiojo galų gale taip, kad tame filme vaidino visai kita aktorė, o Audrey Horn tos rolės negavo.
* Sherilyn Fenn vėliau prisipažino, kad visiems įsiminęs momentas, kur ji vyšnios kotelį sumazgo liežuviu, buvo sužaistas - ji tiesiog laikė jau sumazgytą kotelį burnoje ir kai prireikė, jį ištraukė. Tačiau jos kolėgė Mädchen Amick, kuri vaidino Shelly Johnson, realiai moka sumazgyti vyšnios kotelį liežuviu ir ne kartą tą yra demonstravusi įvairiose [[TV]] laidose.
* David Duchovny, aktorius, kuris suvaidino [[FTB]] agentą-transvestitą Dennis Denise Bryson, būtent šiame seriale turėjo pirmą ever savo vaidmenį, rodytą TV. Tik po poros metų jis tapo personažu Fox Mulder viename iš žinomiausių serialų - [[X-Files]], kuris, savo ruožtu, irgi nemenkai buvo painspiruotas šio paties Twin Peaks.
* Legendinis kompozitorius Angelo Badalamenti pagrindinę muzikos dalį filmui sukūrė vos per 25 minutes, per susitikimą su David Lynch gyvai, grodamas elektroniniu sintezatoriumi. Vėliau tiesiog liko sukurti tekstus dainoms, aranžuotes ir panašiai.
* Aktorė Peggy Lipton, kuri vaidino personažę Normą Jennings, kuri buvo tos svarbiausios užkandinės savininkė, yra aktorės Rashida Jones mama, o pastaroji - tuo pat metu ir nekenčiamiausia, ir teigiamiausia personažė Karen Filippelli viename iš garsiausių serialų ever - [[The Office]].
* Apykurtis [[FTB]] vadas Gordon Cole - tai ne kas kitas, o tas pats David Lynch, nutaręs pats pasifilmuoti savo paties filme.
* Vienas iš garsiausių visų laikų žvaigždžių - [[David Bowie]] nusifilmavo "Twin Peaks: Fire Walk With Me", tenai pakliūdamas būtent kaip vienas iš tokių dingusių ir visiškai neaišku ar dar egzistuojančių personažų, pasiklydusių tarp [[realas|realo]] ir dvasių pasaulio. Jam buvo numatyta rolė trečiame sezone, kuris išėjo [[2017]] metais, tačiau deja, David Bowie numirė ir todėl jo rolės tenai nebeliko.
* Originalios serialo serijos neturėjo savo pavadinimų, o tiktai numerius. Tik [[Vokietija|Vokietijoje]] vietinis transliuotojas RTL Plus ([[Liuksemburgo radijas|Liuksemburgo radijo]] pagrindu sukurta [[TV]] stotis) sugalvojo serijoms pavadinimus, kurie labai tiko. Ir tik paskui tie pavadinimai jau buvo tiesiog išversti į [[anglų kalba|anglų kalbą]] ir prikabinti atitinkamoms serijoms.
* Vokietijoje kažkuri [[TV]], kuri buvo iš RTL konkurentų, tyčia iš anksto paskelbė, kas buvo Lauros Palmer žudikas. Tai vėliau Vokietijoje buvo pavadinta pačiu didžiausiu ir bjauriausiu visų laikų [[spoileris|spoileriu]], koksai tik Vokietijoje yra buvęs.
* Tam, kad ir serialo aktoriai negalėtų žinoti ir atskleisti, kas yra žudikas, David Lynch nufilmavo Lauros Palmer nužudymo scenas su trimis skirtingais aktoriais, ir tik gerokai vėliau dalį filmuotos medžiagos panaudojo filme. Patys aktoriai negalėjo pasakyti, kuris iš jų filmavosi tikrame siužete, o kuris ne. Prie to dar prisidėjo, kad aktoriams buvo duoti trys visai skirtingas pabaigas ir skirtingus žudikus turintys scenarijai.
* Viena iš keisčiausių istorijų buvo tokia, kad serialo rodymo metu į filmo prodiuserį Jules Haimovitz kreipėsi jo finansistas Carl Lindner, kuris pareikalavo pasakyti, kas yra žudikas. Haimovitz laužėsi ir besilaužydamas sužinojo, kad reikalavimas atėjo tiesiai iš [[Baltieji rūmai|Baltųjų rūmų]], iš George H.W. Bush, o šis išduoti paslaptį reikalavo, nes to iš jo reikalavo [[Michailas Gorbačiovas]], tuo metu vis dar buvęs [[SSRS]] vadu ir [[gensekas|genseku]].
* Abiejų sezonų pabaiga, kur Dale Cooper klausia "Where's Annie?" išvis nefigūravo nei viename scenarijuje ir buvo sugalvota visai pabaigoje, tiesiog užbaigiant.
* Tos zigzaginės grindys, kurios visiems įsiminė, buvo ir pirmame pilnametražiame David Lynch filme - "Eraserhead".
* Aktorius Michael J. Anderson, kuris vaidino nykštuką iš dvasių pasaulio, mokėjo laisvai kalbėti atbulai dar prieš filmavimą, nes tiesiog dėl įdomumo to išmoko, dar būdamas vaiku. Būtent todėl šis aktorius gavo keleriopai sudėtingesnius ir ilgesnius dialogus, nes kiti aktoriai tik per gana didelį vargą sugebėdavo pasakyti žodžius taip, kad jie suprantamai skambėtų, paleisti atbulai.
* David Lynch dukra Jennifer Lynch po serialo išleido knygą "''The Secret Diary of Laura Palmer''", kurioje aprašė dar kai kurias siužeto dalis, kurios nepakliuvo į filmus. Knyga pakliuvo į JAV skaitomiausių topą ir per pusantro mėnesio buvo parduota pusės milijono tiražu. Knygoje, be viso kito, buvo atskleista, kad Laura Palmer turėjo 40 skirtingų seksualinių partnerių.
* Lauros Palmer žūties data - [[1989]] metų [[vasario 24]] diena.




505

pakeitimai