Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Stranger Things: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
2 899 pridėti baitai ,  10 vasario
nėra keitimo aprašymo
28 eilutė: 28 eilutė:
* Ekstrasensinė mergaitė vardu [[Vienuolika]], pabėgusi nuo valdžios, kuri per filmą užmuša keturgubai daugiau žmonių, nei visi monstrai kartu sudėjus, bet tačiau yra labai gera
* Ekstrasensinė mergaitė vardu [[Vienuolika]], pabėgusi nuo valdžios, kuri per filmą užmuša keturgubai daugiau žmonių, nei visi monstrai kartu sudėjus, bet tačiau yra labai gera


== Stranger Things ir Lietuva ==
Ketvirtas Stranger Things sezonas buvo dalinai filmuotas Lietuvoje, [[Lukiškių kalėjimas|Lukiškių kalėjime]], kurį serialo filmuotojams pasiūlė "Go Vilnius". Tai dėl to pakilo tarptautinis, didžiulių mastų skandalas, nes Lukiškių kalėjimas buvo naudojamas kaip masinių žudynių vieta tais metais, kai Vilnius buvo užimtas nacių ir [[III Reichas]] Lietuvoje vykdė [[romai|romų]] ir [[žydai|žydų]] žudynes. Lukiškių kalėjime buvo kalinami ir žudomi šių tautų inteligentai, o paskui kalėjimas buvo naudojamas kaip tarpinis žmonių pergabenimo punktas, vežant juos į žudynių vietas [[Paneriai|Paneriuose]]. Taigi, daugelis pasipiktino, kad šita žudynių vieta naudojama filmavimams<ref>https://www.abc.net.au/news/2022-07-10/netflix-stranger-things-prison-nazi-holocaust-tattoo-ayslum/101210510</ref>.
"Go Vilnius" tuo tarpu kalėjime įrengė pramoginę kamerą, padarytą "Stranger Things" tematika. Po to, kai per pasaulyje vykusius skandalus buvo surinkta apie 60 tūkstančių parašų, reikalaujančių uždaryti šitą pasityčiojimą iš žmonių žudynių vietos, Go Vilnius visgi tą uždarė<ref>https://www.thejc.com/news/world/netflix-criticised-for-shooting-stranger-things-in-nazi-prison-and-marketing-it-as-hotel-t7w0obna</ref>.
Iki šiol nėra žinoma, kiek Lukiškių kalėjime buvo nužudyta žmonių, tačiau yra išlikę informacijos ir apie tai, kad tik prasidėjus nacių įsiveržimui [[1941]] metais, į Lukiškių kalėjimą buvo masiškai vežami suimtieji iš didelės dalies Lietuvoje buvusių [[NKVD]] kalėjimų ir tiesiai Lukiškių kalėjimo kieme žudomi. Lavonai paskui buvo kraunami į sunkvežimius ir išvežami nežinoma kryptimi. Pagal kai kuriuos spėjimus, per labai trumpą laiką, 1-2 dienas, nužudyta mažiausiai keletas tūkstančių žmonių. Nacių okupacijos metais kalėjime buvo kalinami žmonės, kurie netiko nacių režimui, tenai buvo sušaudomi žydų ir romų inteligentai. Kai prasidėjo masinės žydų žudynės, Lukiškių kalėjimas buvo naudojamas kaip tarpinė stotelė - į jį mažomis partijomis buvo suvežami žmonės, kurie paskui dideliais kiekiais buvo gabenami į Panerius, kur masiškai žudomi. Grįžus sovietams, Lukiškių kalėjimas naudotas [[NKVD]], o paskui [[KGB]] kaip vienas iš įkalinimo ir žudynių centrų, nes galėjo talpinti labai daug įkalintų žmonių (KGB rūmų rūsiuose buvęs kalėjimas naudotas tik labai ribotai, nes talpino vos keliasdešimt žmonių).
Taigi, ne šiaip sau tie protestai buvo, nes Lukiškių kalėjimas buvo vienas iš didžiausių Rytų Europos žudynių centrų, ir dar naudotas kelių režimų.
Šiaip tai mums įdomu, ką sakytų tie apie masinių žudynių atminimą kalbantys žmonės, jei sužinotų, kad Lukiškėse dabar yra rengiamos visokios [[diskotekos]] ir kiti tūsai.
{{References}}


[[Category:Serialai]]
[[Category:Serialai]]
2 555

pakeitimai

Naršymo meniu