Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Šablonas:Rugpjūčio 10 dienos įvykiai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
nėra keitimo aprašymo
 
1 eilutė: 1 eilutė:
* [[1628]] metais vos nuleistas vandenin, iškilmingai paskendo didžiausias pasaulio laivas [[Vaza]], katrą pasistatė koks tai [[Švedija|Švedijos]] karalius.
* [[1628]] metais vos nuleistas vandenin, iškilmingai paskendo didžiausias pasaulio laivas [[Vaza]], katrą pasistatė koks tai [[Švedija|Švedijos]] karalius. Paskui pasklido gandai, kad čia lietuviai tą laivą nuskandino, surengę kažkokią diversiją.
* [[1913]] metais [[Juodkalnija]], [[Bulgarija]], [[Rumunija]], [[Serbija]] ir [[Graikija]] pasirašė susitarimą dėl vieno iš daugybės eilinių [[Balkanai|Balkanų]] karų nutraukimo. Taikos sutartys nepadėjo, nes neilgai trukus prasidėjo dar vienas karas Balkanuose, kuris staigiai pavirto į [[I Pasaulinis karas|I Pasaulinį karą]].
* [[1948]] metais [[JAV]] debiutavo nauja [[TV]] laida - "Candid Camera" ("Atvira Kamera"), kuri išties buvo atvirkščia, nei sakė pavadinimas - siužetai buvo filmuojami, naudojant paslėptą kamerą, dažniausiai darant visokius pokštus, išdūrimus. Laida buvo rodoma iki [[2014]] metų ir per tą laiką susilaukė nepaprastai daug įvairiausių pamėgdžiojimų visame pasaulyje.
* [[1961]] metais amerikonai pradėjo [[Vietnamas|Vietname]] naudoti nuostabųjį [[herbicidas|herbicidą]], užvadintą skambiu vardu - [[Agent Orange]].
* [[1961]] metais amerikonai pradėjo [[Vietnamas|Vietname]] naudoti nuostabųjį [[herbicidas|herbicidą]], užvadintą skambiu vardu - [[Agent Orange]].
* [[1975]] metais įkurtas [[Visaginas]], tuo metu pavadintas kažkodėl [[Sniečkus|Sniečkumi]].
* [[1962]] metais atsidarė Vilniaus planetariumas - tasai, kur Vingrių gatvėje, už [[Lietuvos kinotetras|Lietuvos kinoteatro]] buvo. Skirtingai nei kino teatras, planetariumas liko nenugriautas, tačiau kas jame tenai dabar - niekas nežino. Planetariumas liko susietas su lietuviškų fantastų judėjimu, nes dar [[1983]] tenai įsikūrė klubas [[Dorado]], iš kurio vėliau atsirado [[Lituanicon]].
* [[1969]] metais [[Charles Manson]] sekta nužudė dar du žmones, nes jiems nepakako to, kad vakar dieną jie nužudė nėščią aktorę [[Sharon Tate]].
* [[1975]] metais įkurtas [[Visaginas]], tuo metu pavadintas kažkodėl [[Sniečkus|Sniečkumi]]. Tai buvo vienintelis [[Liatuva|Lietuvoje]] miestas, kur statant gyvenamuosius rajonus, stengėsi išsaugoti [[medžiai|medžius]]. Tai ir dabar tas miestas smarkiai primena kurortą.
* [[1985]] metais [[Michael Jackson]] pusiau juokais gavo iš Paul McCartney patarimą investuoti į [[The Beatles]] dainas, tačiau tą patarimą priėmė rimtai ir nusipirko teises į visą The Beatles kūrybą už 47,5 milijono dolerių. Vėliau, praėjus dešimčiai metų, Michael Jackson pardavė pusę šių dainų Sony Entertainment kompanijai, o dar vėliau, kai finansai pašlijo, jau pardavė ir likusią pusę - už pastarąjį sandėrį gavo 750 milijonų.
* [[2003]] metais [[Vilnius]] šventė pasaulinį karšto oro balionų čempionatą, čia varžėsi 24 valstybių dalyviai, 68 varžybose dalyvavusios komandos ir dar keliasdešimt šiaip dalyvių - iš viso maždaug 100 balionų. Vilnius yra vienintelė pasaulio sostinė, kur skraido balionai - tai vienas iš didžiausių šio miesto turistinių išskirtinumų.
 


[[Kategorija:Dienos įvykiai]]
[[Kategorija:Dienos įvykiai]]
475

pakeitimai

Naršymo meniu