Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Šablonas:Balandžio 6 dienos įvykiai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
nėra keitimo aprašymo
1 eilutė: 1 eilutė:
* [[1793]] metais, po įvykusios [[Prancūzijos revoliucija|Prancūzijos revoliucijos]], valdžią perėmė [[Visuomenės gelbėjimo komitetas]], kuris valdė paskui gal kokius pusantrų metų. Tas periodas žinomas, kaip [[Teroro valdžia]], nes prasidėjo tiesiog masinės žmonių žudynės.
* [[1896]] metais šią dieną prasidėjo pirmos atkurtos [[Olimpinės žaidynės]], kurios buvo surengtos Atėnuose. Jos vyko, praėjus 1500 metų po to, kai šias žaidynes uždraudė Romos imperatorius Teodosijus I.
* [[1909]] metais tokie amerikiečių keliautojų Robert Peary and Matthew Henson organizuota ekspedicija tapo pirmais žmonėmis, kurie pasiekė [[Šiaurės polius|Šiaurės polių]]. Tiesa, paskui buvo nemažai bandančių ginčytis ir įrodyti, kad jie negalėjo nustatyti, kur tas Šiaurės polius. Ekspedicija pirmiausiai plaukė laivu, o paskui jau per ledynus važiavo šunų kinkiniais.
* [[1917]] metais šią dieną [[JAV]] paskelbė karą [[Vokietija|Vokietijai]]. Taip ir atėjo laikas šiai šaliai būti sutriuškintai ir pralaimėti [[I Pasaulinis karas|I Pasauliniame kare]].
* [[1941]] metais [[III Reichas]] įsiveržė į [[Jugoslavija|Jugoslaviją]] ir [[Graikija|Graikiją]]
* [[1950]] metais [[SSRS]] ministrų taryba priėmė sprendimą, kad tremtiniai bus laikomi ištremtais visam laikui, iki gyvos galvos.
* [[1994]] metais buvo numuštas lėktuvas, kuriuo skrido Ruandos ir Burundžio valstybių vadovai. Kadangi abu vadovai buvo hutų tautybės, o situacija tose šalyse jau ir taip buvo kaip reikiant užkaitinta, tai visai nuradikalėję prietrankos ėmė kaltinti, kad dėl visko kalti tutsiai. Greitai prasidėjo tutsių genocidas - šiuo metu tai yra paskutinis žmonijai žinomas tikras [[genocidas]].
* [[2004]] metais [[Rolandas Paksas]] tapo nebe prezidentu, nes tapo pirmuoju Lietuvos istorijoje nušalintuoju prezidentu.
* [[2009]] metais vyriausybė baigė peržiūrėti valstybės biudžetą. Planavo valstybės išlaidas sumažinti trimis milijardais litų, daugiausiai investicijų programų bei biudžetinių institucijų sąskaita. Tai nebuvo paskutinis valstybės išlaidų apkarpymas [[2009]] metais.
* [[2009]] metais vyriausybė baigė peržiūrėti valstybės biudžetą. Planavo valstybės išlaidas sumažinti trimis milijardais litų, daugiausiai investicijų programų bei biudžetinių institucijų sąskaita. Tai nebuvo paskutinis valstybės išlaidų apkarpymas [[2009]] metais.
* [[2022]] metais [[Latvių gatvė|Latvių gatvėje]] esančio prūdo vanduo nusidažė raudonai kaip kraujas. Daug kas sakė, kad tai po to, kai įvyko žudynės Bučoje, kurias [[Ukraina|Ukrainoje]] surengė [[Rusija|Rusijos]] kariuomenė.
* [[2022]] metais [[Latvių gatvė|Latvių gatvėje]] esančio prūdo vanduo nusidažė raudonai kaip kraujas. Daug kas sakė, kad tai po to, kai įvyko žudynės Bučoje, kurias [[Ukraina|Ukrainoje]] surengė [[Rusija|Rusijos]] kariuomenė. Realiai gi vyko plaukimas, rodantis, kaip žmonės plaukia kraujo ežere. Dalyvavo pati [[Rūta Meilutytė]].
 


[[Kategorija:Dienos įvykiai]]
[[Kategorija:Dienos įvykiai]]
2 414

pakeitimų

Naršymo meniu