Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Grundig: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
2 787 pridėti baitai ,  02:30, 10 vasario 2022
nėra keitimo aprašymo
7 eilutė: 7 eilutė:
Kaip paskui pasakojo kitos legendos, Grundig Satellite imtuvų įvežimas į [[SSRS]] vėliau dėl tų priežasčių buvo uždraustas, aiškinant, kad tai besantys kokie tai profesionalūs imtuvai, kuriems turėti būtina radijo mėgėjo licencija. Tai žmonėms tekdavo tenkintis [[VEF]] radijomis.
Kaip paskui pasakojo kitos legendos, Grundig Satellite imtuvų įvežimas į [[SSRS]] vėliau dėl tų priežasčių buvo uždraustas, aiškinant, kad tai besantys kokie tai profesionalūs imtuvai, kuriems turėti būtina radijo mėgėjo licencija. Tai žmonėms tekdavo tenkintis [[VEF]] radijomis.


== Trumpa Grundig istorija ==
Grundig firma nėra labai sena, nors ir ne iš naujųjų - įkurta [[Vokietija|Vokietijoje]] išsyk po [[II Pasaulinis karas|II Pasaulinio karo]], dar [[1945]] metais. Pradžioje firma tiesiog prekiavo [[radijo imtuvai|radijo imtuvais]], tačiau greitai pamatė, kad didesnė problema yra ne parduoti kokį nors radijo imtuvą, o išvis iš kur nors rasti tiekėjus. Štai taip [[1947]] metais firma ėmė gaminti [[DIY]] kitus, kuriuos ėmė pardavinėti. Biznis buvo dar ir tuo geras, kad ypatingai sunku buvo su radijo lempų tiekimu, o kitai buvo parduodami kaip "viskas yra, tik radijo lempą susirask pats".
Greitai biznis paėjo taip, kad jau [[1951]] firma atsidarė visą fabriką, o paskui ėmė gaminti dar ir [[televizoriai|televizorius]], greitai tapdama didžiausiu radijo įrangos gamintoju visoje [[Vokietija|Vokietijoje]]. Be viso kito, greitai ėmė gaminti ir [[magnetofonai|magnetofonus]], ir išvis ką papuola, kad tik tiktų buitiniams pirkėjams. Ir [[pardavimai]] vyko kuo gražiausiai.
Firma augo, tad apie [[1970]] iš [[GmbH]] pasidarė į [[AG]], bet štai čia ir nepaėjo, nes kai prasidėjo laisva prekyba akcijomis, tai didžiausias Europos konkurentas [[Philips]] ėmė tas akcijas supirkinėti. Nors reikalas vyko lėtai, mat geros firmos akcijų taip laisvai niekas išparduot nenorėjo, bet po truputį, po truputį ir [[1984]] išstūmė iš valdymo senus savininkus ir įmonės įkūrėją Max Grundig (kurio vardu įmonė ir vadinosi), o [[1993]] visiškai perėmė įmonės valdymą.
Tada firma buvo pradėta tiesiog nudrožinėti, bet greitai tuo laiku ėmė keistis ir [[audio sistemų]], [[TV]] ir kita elektronikos rinka, nes pirmiausiai [[Europa|Europą]] užplūdo [[GoldStar]], o paskui ir [[Samsung]] produkcija, o dar paskui atėjo kiniečiai, o dar paskui pasirodė [[asmeniniai kompiuteriai]], kurie labai staigiai kirto per audio sistemų pardavimus, ir [[1998]] Philips atskirė Grundig ir ėmė ieškoti pardavėjų. Viskas baigėsi tuo, kad firma [[2003]] subankrutavo, o jos likučius galų gale supirko kažkokie [[Turkija|Turkijos]] šaldytuvų gamintojai.
Štai taip Grundig tapo Arçelik A.Ş. konsorciumo dalimi, gavo iš Turkijos krūvą investicijų, vėl ėmė gaminti įvairią elektroniką, o paskui jau ėmė gaminti net ir visokią [[balta įranga|baltą įrangą]] - t.y., šaldytuvus, indaploves, skalbimo mašinas ir panašiai. Štai šitaip Grundig tapo dar didesniu konkurentu Philips kompanijai, nei tuo metu, kai šieji juos supirkinėjo.
O visokie [[seni perdylos]] šiais laikais vis dar atsimena legendinius Grundig radijo imtuvus bei tai, kad šita firma pirma pradėjo gaminti nešiojamą [[kasetinis magnetofonas|kasetinį magnetofoną]] viename korpuse su [[radija]].




[[Category:Įranga]]
[[Category:Įranga]]
2 414

pakeitimų

Naršymo meniu