Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


1994: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 591 pridėtas baitas ,  04:12, 7 vasario 2021
nėra keitimo aprašymo
S (Atmestas PAKSAS (Aptarimas) pakeitimas; sugrąžinta naudotojo Fandorina versija)
 
2 eilutė: 2 eilutė:
'''1994''' metai - tai mūsų eros [[XXa.]] metai, einantys po [[1993]] ir prieš [[1995]] metus. 1994 metai susideda iš 12 mėnesių ir yra užrašomi 4 skaitmenų skaičiumi.
'''1994''' metai - tai mūsų eros [[XXa.]] metai, einantys po [[1993]] ir prieš [[1995]] metus. 1994 metai susideda iš 12 mėnesių ir yra užrašomi 4 skaitmenų skaičiumi.


== Svarbiausi 1994 metų įvykiai ==
Šie 1994 įvykiai buvo matyt svarbiausi:
* [[Palau]] tapo nepriklausoma valstybe
* [[Pietų Afrika|Pietų Afrikoje]] pasibaigė [[apartheidas]], o į valdžią atėjo toksai [[Nelson Mandela]]. Nors ir atėjo su visu tuo [[demokratija]], bet kartu valdžioje ėmė dominuoti visiškai neišsilavinę ir atsilikę pusgalviai, nes balso teisę įgijo visi, o švietimas iki tol laisvai prieinamas buvo tiktai [[baltaodžiai|baltaodžiams]]. Taigi, per ateinančius metus [[Pietų Afrikos respublika]] ne tik kad neįtikėtinai degradavo, bet netgi ir pagarsėjo pasaulyje visiškai absurdiškomis nesąmonėmis. Viena iš garsiausių buvo oficialus valstybės pasiūlymas gydyti [[AIDS]] tiesiog [[agurkai|agurkais]].
* Buvo atidarytas tunelis per [[La Manšas|La Manšą]], tai susisiekimas tarp [[Jungtinė Karalystė|Jungtinės Karalystės]] ir [[Prancūzija|Prancūzijos]] labai paspartėjo
* Numirė didysis [[Šiaurės Korėja|Šiaurės Korėjos]] vadas Kim Il Sung, o į jo vietą atėjo panašiai keistai besivadinantis Kim Jong Il.
* Nusižudė [[Kurt Cobain]], kas tapo vienu iš kvailiausių ir durniausių, beprasmiškiausių ir liūdniausių šitų metų įvykių. Labai negerai padarė.
* Nuskendo keltas [[Estonia]], dėl ko žuvo 852 žmonės. Ir iki šiol visokios kalbos kyla, kad ten kažkas ne taip buvo ir iki šiol neaišku kokie ten dalykai už to slypėjo.
== Įdomybės apie 1994 metus ==
* Šiais metais skaitmenų suma sudaro [[23]]
* Abu viduriniai [[9]] yra vienodi ir vienas nuo kito nesiskiria
== 1994 metų mėnesiai ==
1994 metais buvo šie mėnesiai:
1994 metais buvo šie mėnesiai:
* [[Sausis]]
* [[Sausis]]
808

pakeitimai

Naršymo meniu