Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Feighnerio kriterijai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
298 pridėti baitai ,  14:51, 13 rugsėjo 2020
nėra keitimo aprašymo
 
1 eilutė: 1 eilutė:
'''Feighnerio kriterijai''' - tai tie, kuriuos toksai John Feighner sudėliojo, su kolegomis kitais [[psichiatrai|psichiatrais]] peržiūrinėdamas dažniausių psichikos sutrikimų diagnozavimus, simptomus, aprašymus ir taip toliau, kurie buvo naudojami pscihiatrijos studentų mokymui St.Louis Misurio Vašingtono universitete.
'''Feighnerio kriterijai''' arba '''Feignerio požymiai''' - tai tie diagnostiniai kriterijai, kuriuos toksai John Feighner (Džonas Feigneris) sudėliojo, su kolegomis kitais [[psichiatrai|psichiatrais]] peržiūrinėdamas dažniausių psichikos sutrikimų diagnozavimus, simptomus, aprašymus ir taip toliau, kurie buvo naudojami pscihiatrijos studentų mokymui St.Louis Misurio Vašingtono universitete. Visi šie kriterijai buvo apibendrinti viename John Feighner straipsnyje, kurieme ir buvo išdėstyti ir paskelbti.


Dar kartais lietuviškai tas John Feighner vadinamas kaip Džonas Feineris ar Feigneris, tai ir jo kriterijai kartais pavadinami kaip Feinerio kriterijai arba Feignerio kriterijai. Nes ta pavardė labai sudėtingai užsirašo.
Dar kartais lietuviškai tas John Feighner vadinamas kaip Džonas Feineris ar Feigneris, tai ir jo kriterijai kartais pavadinami kaip Feinerio kriterijai arba Feignerio kriterijai. Nes ta pavardė labai sudėtingai užsirašo.


O beje, apie kokius 20 metų vienas to John Feighner straipsnis apie šituos kriterijus buvo daugiausiai pasaulyje cituojamas psichiatrijos mokslinis straipsnis iš visų, kokie egzistavo. Taigi, čia tokia šito straipsnio ir tų kriterijų svarba - iš esmės, visa šiuolaikinė [[psichiatrija]] dabar tuo paremta.
O beje, apie kokius 20 metų vienas to John Feighner straipsnis apie šituos kriterijus buvo daugiausiai pasaulyje cituojamas psichiatrijos mokslinis straipsnis iš visų, kokie egzistavo. Kitaip tariant, būtent tas pavienis Feighnerio straipsnis padėjo pagrindus šiuolaikinei psichiatrijai. Taigi, čia tokia šito straipsnio ir tų kriterijų svarba - iš esmės, visa šiuolaikinė [[psichiatrija]] dabar tuo paremta.




12 858

pakeitimai

Naršymo meniu