Imipraminas: Skirtumas tarp puslapio versijų

305 pridėti baitai ,  00:19, 11 gegužės 2020
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Imipraminas''' - pirmas iš naudotų triciklių antidepresantų, ir faktiškai pirmas antidepresantas bendrai. Sukurtas dar 1951 metais, pradėtas pard...)
 
1 eilutė: 1 eilutė:
'''Imipraminas''' - pirmas iš naudotų triciklių [[antidepresantai|antidepresantų]], ir faktiškai pirmas antidepresantas bendrai. Sukurtas dar [[1951]] metais, pradėtas pardavinėti [[1957]].
'''Imipraminas''' (''Imipramine'') - pirmas iš naudotų triciklių [[antidepresantai|antidepresantų]], ir faktiškai pirmas antidepresantas bendrai. Sukurtas dar [[1951]] metais, pradėtas ribotai naudoti ir pardavinėti [[1957]]. Apie [[1958]] metus, kai buvo imti skelbti pirmi tyrimai, sukėlė tiesiog sensaciją [[psichiatrija|psichiatrijoje]], nes paaiškėjo, kad nuostabiai gerai padeda sunkių [[depresija|depresijų]] atvejais, kur žmonės būdavo visai jau blogose būsenose.


Kaip ir kiti tricikliai antidepresantai, neigiamų efektų turi gal netgi daugiau, nei teigiamų - žmonės nuo jo darosi apduję, vangūs, ir kartu kažkiek sužadinti, ir bendrai tai nemalonioje būsenoje.
Kaip ir kiti tricikliai antidepresantai, imipraminas neigiamų efektų turi gal netgi daugiau, nei teigiamų - žmonės nuo jo darosi apduję, vangūs, ir kartu kažkiek sužadinti, ir bendrai tai nemalonioje būsenoje.


Vietoje imipramino dabar daug dažniau naudojamas [[amitriptilinas]], kuris veikia panašiai, bet su mažiau problemų.
Vietoje imipramino dabar daug dažniau naudojamas [[amitriptilinas]], kuris veikia panašiai, bet su mažiau problemų.
856

pakeitimai