Šablonas:Liepos 19 dienos įvykiai: Skirtumas tarp puslapio versijų

nėra keitimo aprašymo
 
1 eilutė: 1 eilutė:
* [[1799]] metais prancūzų kareiviai atrado keistais rašmenimis išrašinėtą akmenį, kuris paskui buvo pavadintas Rozetės akmeniu. Tas akmuo turėjo užrašus trim kalbom - senais Egipto hieroglifais, demotiniu egiptiečių raštu ir graikiškai - tai šitas akmuo paskui tapo pagrindu visam Senovės Egipto kalbos iššifravimui.
* [[1814]] anoksai anglų keliautojas ir geografas Matthew Flinders savo naujai išleistoje knygoje pavadino Naująją Olandiją, dar žinomą, kaip Naujasis Pietų Velsas, nauju pavadinimu - [[Australija]], tai tasai pavadinimas taip ir prilipo, nors pats geografas numirė, praėjus vos [[1]] dienai po tos knygos išleidimo.
* [[1937]] metais šią dieną [[Joseph Goebbels]] atidarė garsiausią visų laikų modernaus meno parodą - pavadintą "Išsigimėlių meno paroda" (vok. ''Entartete Kunst''). Pagal nacių teoriją, ir tas modernusis menas buvo išsigimėliškas, ir jo kūrėjai buvo degeneratai, ir išvis visur buvo [[degeneracija]]. Tai tą visą degeneraciją iš visos Vokietijos jie sukonfiskavo ir sukaupė į vieną parodą, bet į tą parodą parėjo tokios minios, kad paskui tie [[naciai]] nežinojo, ką daryt. Tai galų gale viską pardavė.
* [[1946]] metais tokia niekam nežinoma [[Marilyn Monroe]] nuėjo pasibandyti, ar ją priims į aktores, tai jai visai pavyko, ji buvo priimta į 20th Century Fox, o paskui tapo visų laikų garsiausia [[blondinė|blondine]].
* [[1949]] metais [[Laosas]] gavo nepriklausomybę iš [[Prancūzija|Prancūzijos]]. Kur tiksliai tas Laosas yra, nelabai net žinome. Gal [[Azija|Azijoje]], o gal [[Afrika|Afrikoje]]...
* [[1953]] metais [[komunistai]] sugalvojo [[LTSR]] naują vėliavą - tokią, kur didelis plotas raudonas, tada juostelė balta, o tada juosta žalia. Iki tol LTSR vėliava buvo išvis visa raudona, kaip ir [[SSRS]].
* [[1954]] metais toksai [[Elvis Presley]] išleido savo pirmą singlą - "That’s All Right", tai nuo to laiko ir prasidėjo visa tai, kas paskui virto [[Rock]] muzika
* [[1963]] metais [[Indonezija]], kuriai vadovavo su [[SSRS]] užsiflirtavęs prezidentas [[Sukarno]], paskelbė, kad nuo šiol [[Indijos vandenynas]] vadinsis Indonezijos vandenynu, nes viskas yra prakeiktų imperialistų sąmokslas ir reikia atkurti [[teisybė|teisybę]].
* [[1963]] metais anoksai Joe Walker, skridęs North American X-15 lėktuvu, pakilo į 106 kilometrų aukštį, taip ne tik sumušdams lėktuvų skrydžio aukščio rekordus, bet ir pakliūdamas į [[kosmosas|kosmosą]] - šio riba skaitosi 100km aukštyje.
* [[2009]] metais buvo karšta, ir galiausiai atėjo [[lietus]]...
* [[2009]] metais buvo karšta, ir galiausiai atėjo [[lietus]]...
* [[2019]] metais nebuvo karšta, bet ir lietus neatėjo...


[[Kategorija:Dienos įvykiai]]
[[Kategorija:Dienos įvykiai]]
947

pakeitimai