Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Šablonas:Birželio 9 dienos įvykiai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: * Kažkas kažkur kažkada šiandien tikrai įvyko, vyksta arba įvyks. Kategorija:Dienos įvykiai)
 
1 eilutė: 1 eilutė:
* Kažkas kažkur kažkada šiandien tikrai įvyko, vyksta arba įvyks.
* [[68]] metais šią dieną nusižudė [[Romos Imperija|Romos Imperijos]] imperatorius [[Neronas]]. Tai tais pat metais kažkaip dar keturi imperatoriai irgi galvas padėjo, vienas po kito tapdami imperatoriais ir mirdami - Galba, Otho ir Vitellius, kurie buvo vienas už kitą šūdinesni, o Vitelijus tai išvis pasižymėjo atviru [[makiavelizmas|makiavelizmu]]. O paskutinis tais metais imperatoriumi tapo toksai Vespasijanas, tai anas jau pravaldė [[10]] metų.
* [[1815]] metais baigėsi Vienos kongresas, per kurį keturios to meto Europos didvalstybės - [[Prūsija]] (vėliau tapusi [[Vokietija]]), [[Austrija]] (paskui - [[Austrija-Vengrija]]), [[Rusija]] ir [[Didžioji Britanija]], o taip pat ir Prancūzija (vadinta penktąja didvalstybe) nusibraižė [[Europa|Europos]] vidines sienas ir nusprendė, kaip kas bus ir kam kokios žemės priklausys. Tai tuo pačiu galutinai visos nusprendė, kad [[Abiejų Tautų Respublika]] turi būti panaikinta ir sunaikinta visiems laikams, o taip pat persidalino sau kitas mažesnes šalis ar jų sienas pasipaišė, kaip norėjo. Tai šita santvarka paskui daugiau mažiau laikėsi [[100]] metų, ale kad dėl to visokios įtampos ir piktumai taip ilgai paskui kaupėsi, kad jau kai pratrūko, tai išsyk gavosi [[I Pasaulinis karas]], kuris buvo toks didelis, kokio pasaulis dar nebuvo matęs, o kaip jo tęsinys po šiokios tokios pertraukos - dar ir [[II Pasaulinis karas]]. Taip kad už tokius karus galime padėkoti šitąjam Vienos kongresui ir toms didvalstybėms.
* [[1889]] metais [[Roma|Romoje]], toje vietoje, kur [[1600]] buvo sudegintas [[Giordano Bruno]], jam buvo pastatytas paminklas. Žodžiu, [[istorija]] galų gale parodė, kas buvo teisus.
* [[1995]] metais buvo pradėta [[Būtingės terminalas|Būtingės terminalo]] statyba.
 


[[Kategorija:Dienos įvykiai]]
[[Kategorija:Dienos įvykiai]]
2 555

pakeitimai

Naršymo meniu