Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Dujų balionėlis: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
4 993 pridėti baitai ,  19:47, 8 birželio 2013
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Dujų balionėlis''' - taigi dabar vienintelis legalus dalykas, kurį galima turėti, nesirūpinant visokiais nepatogumais ir pažymomis beigi nesitampant kilograminio geležies ...)
 
11 eilutė: 11 eilutė:
O dar geriau bus, jei tasai nupurkštasis numirs. Mirusių nuo ašarinių dujų yra fiksuota ir Lietuvoje, taip kad negalvokit, kad čia nėra jums rizikos. O 15 metų kalėjime sėdėti irgi juk nenorite. Todėl gerai žinokite, ką darot, nes paskui nesiskųskit, kad nežinojot.
O dar geriau bus, jei tasai nupurkštasis numirs. Mirusių nuo ašarinių dujų yra fiksuota ir Lietuvoje, taip kad negalvokit, kad čia nėra jums rizikos. O 15 metų kalėjime sėdėti irgi juk nenorite. Todėl gerai žinokite, ką darot, nes paskui nesiskųskit, kad nežinojot.


Aišku, balionėlis turi mažiau dujų, negu [[dujinis pistoletas|dujinio pistoleto]] šovinys, tad ir sužeidimai būna rečiau, tačiau žinokite, kad paskui neverktumėt, kad nepagalvojote.
Aišku, balionėlis turi mažiau dujų, negu [[dujinis pistoletas|dujinio pistoleto]] šovinys, tad ir sužeidimai būna rečiau, tačiau žinokite, kad paskui neverktumėt, kad nepagalvojote. Juo labiau, kad iš mažo atstumo purškiant, iš mažiau kaip kokio 0,5-1 metro, tai iš balionėlio gali susidaryti labai didelės tų chemikalijų koncentracijos.




70 eilutė: 70 eilutė:
Dabar dar gi atsirado ir visokie ašarinių dujų mišiniai su dažais. Tai irgi geriau, nes ir apsiginsit nuo užpuoliko, ir jis dar pažymėtas bus. Bet aišku jau jei ant savęs apsipurkšit, kaip neretai būna, tai irgi savaitę laiko nuo visų slėpsitės.
Dabar dar gi atsirado ir visokie ašarinių dujų mišiniai su dažais. Tai irgi geriau, nes ir apsiginsit nuo užpuoliko, ir jis dar pažymėtas bus. Bet aišku jau jei ant savęs apsipurkšit, kaip neretai būna, tai irgi savaitę laiko nuo visų slėpsitės.


== Konstrukcija, didumas ir dujų kiekis ==
Vat čionai dabar pažiūrėkit į tokį dalyką, kad skirtingi balionėliai su tomis pačiomis dujomis irgi būna skirtingi. Ir pirmas skirtingumas yra toksai, kad balionėlis gali būti didelis ir ilgai purkšti, o gali būti mažas, bet trumpai purkšti. O visų tų cheminių chemikalijų tenai gali būti vienodai. Nes taip yra todėl, kad valdžia nustato, kiek maksimaliai kokių medžiagų gali būti. Taip kad nusipirksite didelį balioną, o jame chemijos bus tiek pat kaip ir mažiukiame balioniuke visai. Taip mažiukas balioniukas veiks labai galingai, o didelis veiks daug silpniau, bet ilgiau purkš.
Tai vat jei bijot, kad jus koks vienas maniakas užpuls ir išprievartaus, tai geriau mažiukas balioniukas, nes su juo per sekundę netgi maniaką gali gautis nupurkšt. O vat jei bijote, kad kokia gauja iš būrio [[pacukai|pacukų]] jus užpuls, tai geriau didelis balionas, nes tie ne tokie maniakai bus ir nupurkšt bus lengviau, bet purkšti reiks ilgai.
Tik žinokit, kad visokie pardavėjai jums kabins [[makaronai|makaronus]] ir siūlys belenką, ir gali taip ir nepasakyt šito svarbaus dalyko.
Dar labai svarbu žinoti, kad yra keturių rūšių purkštukai tuose balionėliuose, tai irgi svarbu, nes jie skirtingai veikia:
* Plačios čiurkšlės purkštukai, su kuriais labai lengva pataikyti, netgi kai beveik nesitaikai, nes susidaro didelis, kokio metrinio skersmens debesis, o tai yra labai patogu, ypač kai tų užpuolikų nemažai. Tačiau debesis sklinda ne taip toli, koncentracija jame mažesnė, o blogiausia jeigu vėjyje esate ir tas vėjas atgal į jus tą debesį nuneš. Mažoje patalpoje, kaip kokiame lifte ar laiptinės tambūre nuo to debesies ir patys uždusite.
* Plonos čiurkšlės purkštukai, kurie čiurškia tokią kaip vos ne srovelę iš kokio tirpalo, fontanėlį tokį. Su jais labai gerai, kad galima purkšti patalpoje, nes nesusidaro joks debesis. Koncentracija dujų labai didelė, tai į akis kai pataiko, tai išverčia iš kojų visai ne perkeltine prasme, o taip, lyg užpuolikui kas būtų davęs per dantis su [[kastetas|kastetu]]. Tokie purkštukai saugesni ir vėjuotu oru, tačiau pataikyti su jais pakankamai keblu, ypač dar jei iš toliau ar jei užpuolikas vikriai bando išsisukti.
* Vidutinės čiurkšlės purkštukai, kurie duoda debesį, tačiau siaurą, o per kokį metrą-du ta srovė yra gana siaura. Tai tokie purkštukai yra visvien mažom patalpom nelabai tinkami, tačiau vėjuotu oru saugesni, o koncentracija čiurkšlės visgi didesnė, taip kad smarkiau veikia.
* Kombinuoti purkštukai būna tokie, kur ir debesį duoda, ir kartu debesies viduriu eina plona koncentruota čiurkšlelė. Tokie tipo labai geri ir su visais privalumais, o praktiškai tai tos plonos čiurkšlelės nesimato, užtat su ja pataikyti sunku, o debesis didelis, tai kokioje patalpoje patys irgi nukentėsit.
Tik žinokit, kad visokie pardavėjai kartais ir patys neskiria plačios čiurkšlės nuo siauros ir patys nesigaudo kartais, tai būna, kad išvis nesugebės paaiškinti ničnieko, nes jiems tai per sudėtinga. Dar baisiau, kad ir gamintojai prikuria kartais gudrių purkštukų, o patys nesugeba nurodyt, kokio tipo tas purkštukas, nes jų [[marketingistai]] nusprendžia, kad klientai buki ir nesupras.
Tai čia mes paprastai patariame: dauguma atvejų, išskyrus užpuolimus patalpose, geriausiai tinka vidutinės arba plačios čiurkšlės purkštukai. Tuo tarpu siaura plona srovele dažniau naudojasi [[policija]], nes kai jie dažnai purškinėjasi, o ir pasitreniruoja, tai išmoksta taikliai purškinėt.
O dar vienas dalykas svarbus, tai kad netikėtumėte visais tais pasakojimais apie tai, kaip dujų balionėlis purškia per 10 metrų ir panašiai, nes visi tie purškimo nuotoliai yra parašomi taip, kad tik prie labai palankaus vėjo, labai taikliai nutaikius ir jei labai gerai pasiseks, nes užpuolikas stovės ramiai ir bus itin jautriai reaguojantis. O realiai tai visus tuos metrus sutrumpinkit dvigubai, taip kad jei parašyta, kad 3-5 metrų srovė, tai žinokit, kad patikima srovė bus 1,5-2,5 metro, o jau toliau tai kaip pasiseks.
== Dar vienas patarimas moterims ==
Brangios moterys, kam jums tos ašarinės dujos, jei turite [[kvepalai|kvepalus]] ar [[odekolonas|odekoloną]] kažkokį, ar tai [[tualetinis vanduo|tualetinį vandenį]], nuo kurių kvapo visi vyrai dūsta. Geri kvepalai (ne atiperspirantas-dezodorantas, o būtent kvepalai), kai jie yra aerozoliniame balionėlyje ir stiprūs, tai jie į akis pakliuvę veikia beveik taip pat gerai, kaip kokios ašarinės dujos.
Todėl geriau kvepalus nešiokitės purškiamame gerame balionėlyje, tai su jais jei papurkšite kelias sekundes į akis, tai dažnas užpuolikas paskui keturiomis ropinės ir verks.


[[Category:Įranga]]
[[Category:Įranga]]
12 859

pakeitimai

Naršymo meniu