Ktulu: Skirtumas tarp puslapio versijų

1 179 pridėti baitai ,  10:54, 21 rugpjūčio 2012
nėra keitimo aprašymo
5 eilutė: 5 eilutė:


Kiti dar puikiai žino, jog ktulu ginklas - tai [[informaciniai nuodai]], todėl žmonės nuo jo ir išprotėja.
Kiti dar puikiai žino, jog ktulu ginklas - tai [[informaciniai nuodai]], todėl žmonės nuo jo ir išprotėja.
== Ktulu biologija ==
Sprendžiant iš kūno sandaros, Ktulu turi ir ropliams, ir moliuskams būdingų sandaros ypatybių. Žemiškų rūšių požiūriu tai nėra įmanoma, nes kaip žinia, moliuskai yra bestuburiai, tuo tarpu ropliai - stuburiniai. Toksai faktas rodo, kad Ktulu negalėjo išsivystyti Žemėje evoliucijos būdu, o panašumai ir su ropliais, ir su moliuskais - greičiau atsitiktiniai.
Spėtinai, Ktulu gali būti iš kitų planetų atvykęs padaras, kitaip tariant, [[ufonautas]]. Itin ilga jo gyvenimo trukmė ir gebėjimas likti gyvu, tačiau psichiškai aktyviu tūkstančius metų po vandeniu papildo teoriją: tai leidžia įtarti, kad jo dauginimasis irgi turi būti išskirtingai lėtas, galimai jis gali turėti net ir kai kurių žemiškiems augalams ar grybams būdingesnių bruožų.
Spėjama, kad [[žmonija|žmonijos]] civilizacija galėjo išsivystyti dėl to, kad Ktulas kuriam laikui užmigo ir nustojo veikti žmonių psichiką pragaištingu būdu. Kita vertus, teorijos priešininkai teigia, kad būtent dėl Ktulo įtakos [[civilizacija]] ir išsivystė: šio perduotos žinios tapo impulsu, privertusiu žmoniją keistis ir tobulėti.




3 718

pakeitimų