Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Samogetija:Civilizacija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 644 pridėti baitai ,  14:01, 10 vasario 2010
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: {{Samogetija}} Samogetijos civilizacija yra ganėtinai primityvi - iš esmės, nestabilus mišinys tarp vergovinės santvarkos, feodalizmo, itin paplitusios primityvios bendruomenin...)
 
27 eilutė: 27 eilutė:


Planetoje ganėtinai plačiai paplitęs alkoholizmas, tabako rūkymas ir svaiginimasis kanapėmis. Kitos svaigalų rūšys nepastebėtos.
Planetoje ganėtinai plačiai paplitęs alkoholizmas, tabako rūkymas ir svaiginimasis kanapėmis. Kitos svaigalų rūšys nepastebėtos.
== Planetos kolonizavimo istorija ==
Samogetija atrasta 4078 metais vienos iš Galaktinio kalėjimų departamento ekspedicijų metu, ieškant vietos, skirtos nusikaltėlių saugojimui. Nuo 4083 metų planetoje įsteigtas bioadaptacinis punktas ir palydovinė apsaugos sistema, automatiškai numušanti svetimus kosminius laivus, bandančius priartėti prie planetos ar nuo jos pakilti. Nuo 4091 pradėta masinė planetos kolonizacija. 4102 metais planetoje atrasta nemaža kolonija iš spėjamai vietnamiečių kolonistų laivo, sudužusio planetoje dar 3721 metais. Ši kolonija sudaro mažiau, nei vieną procentą gyventojų, tačiau dėl naujos planetos paskirties nebuvo evakuota.
Planetą kolonizuojamiems nusikaltėliams taikoma specialiai sukurta psicholingvistinė adaptacinė metodiką, kurios metu šie išmoksta laisvai kalbėti dirbtinai sukurta samogetų kalba, kurios istorinis pagrindas - šiuo metu visiškai išnykusios lietuvių ir žemaičių kalbos. Psicholingvistinės adaptacijos tikslas - suteikti kaliniams galimybę susikalbėti tarpusavyje, o taip pat - pašalinant kitų kalbų įgūdžius, užtikrinti, kad teoriškai įmanomu pabegimo atveju, kaliniai negalės bendrauti su likusiais galaktikos gyventojais, todėl nepasislėps ir bus lengvai susekti.
4191 metais buvo užfiksuotas incidentas, kai palydovinė apsaugos sistema buvo trumpam nuslopinta. Incidentas pastebėtas sistemos patikrinimo metu. Kaip manoma, tuo metu galėjo nusileisti ar pakilti nežinomi (spėjamai, piratiniai) kosminiai laivai. Daugiau panašių incidentų nepastebėta, tačiau apsaugos sistema sustiprinta papildomais palydovais.


[[Category:Samogetija]]
[[Category:Samogetija]]

Naršymo meniu