Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Samogetija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 182 baitai pašalinti ,  13:55, 10 vasario 2010
20 eilutė: 20 eilutė:
Visi rašantys skyrius, turi atsižvelgti į tai, kas parašyta kituose skyriuose, o taip pat - į planetos duomenis, pateikiamus žemiau.
Visi rašantys skyrius, turi atsižvelgti į tai, kas parašyta kituose skyriuose, o taip pat - į planetos duomenis, pateikiamus žemiau.


=== Planetos istorija ===
Daugiau apie planetos civilizaciją ir istoriją - straipsnyje [[Samogetija:Civilizacija]]
Samogetija atrasta [[4078]] metais vienos iš Galaktinio kalėjimų departamento ekspedicijų metu, ieškant vietos, skirtos nusikaltėlių saugojimui. Nuo [[4083]] metų planetoje įsteigtas adaptacinis punktas ir palydovinė apsaugos sistema, automatiškai numušanti svetimus kosminius laivus, bandančius priartėti prie planetos ar nuo jos pakilti. Nuo [[4091]] pradėta masinė planetos kolonizacija. 4102 metais planetoje atrasta nemaža kolonija iš spėjamai vietnamiečių kolonistų laivo, sudužusio planetoje dar [[3721]] metais. Ši kolonija sudaro apie 2 procentus gyventojų, tačiau dėl naujos planetos paskirties nebuvo evakuota.
 
Planetą kolonizuojamiems nusikaltėliams taikoma specialiai sukurta psicholingvistinė adaptacinė metodiką, kurios metu šie išmoksta laisvai kalbėti dirbtinai sukurta samogetų kalba, kurios istorinis pagrindas - šiuo metu visiškai išnykusios lietuvių ir žemaičių kalbos. Psicholingvistinės adaptacijos tikslas - suteikti kaliniams galimybę susikalbėti tarpusavyje, o taip pat - pašalinant kitų kalbų įgūdžius, užtikrinti, kad teoriškai įmanomu pabegimo atveju, kaliniai negalės bendrauti su likusiais galaktikos gyventojais, todėl nepasislėps ir bus lengvai susekti.
 


=== Planetinės charakteristikos ===
=== Planetinės charakteristikos ===

Naršymo meniu