Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Kaip turi atrodyti Pipedijos straipsnis?: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
nėra keitimo aprašymo
1 eilutė: 1 eilutė:
'''Kaip turi atrodyti Pipedijos straipsnis?'''
'''Kaip turi atrodyti Pipedijos straipsnis?'''


Taigi dažnas klausimas, o ir paprastas visai, nesudėtingas. Yra tik keli dalykai, katrų reiktų laikytis, idantinai straipsnis būtų suformatuotas irgi sutvarkytas taip, kad būtų gražus, įspūdingas irgi rimtai atrodantis.
Taigi, klausimas galbūt ir klaidinantis, bet vertas dėmesio. Turbūt dauguma žinome, kad Pipedija nėra [[Vikipedija]], ir griežtų rašymo standartų nesilaikome, tačiau Pipedija visgi yra enciklopedija (kažkokia), ir nebūtų labai gražu jei kas nors nusilengvintų ant kokio nors straipsnio ir sugadintų visą bendrą vaizdą.
 
== Rašymas ==
 
Tenka pripažinti, jei nesi pabūvojęs kokioje nors -edijoje, pačiam įsijausti į straipsnių rašymą nepatartina, ypač jei tik dabar atradai šį. Tad dėrėtų paskaityti kokį nors kitą pagirtiną Pipedijos straipsnį (Pvz. pagrindinį puslapį) ir pasisemti patirties.
 
=== Bendros taisyklės ===
 
# Rašyti lietuviškai. Nėra ko apvemti Pipediją savo [[One]] žargonais. Rašymas su nosinėmis bei varnelėmis yra patartinas, tačiau jei nors ir pamatysite/patys parašysite netaisyklingą žodį humoro dėlei, nesielvartaukite, juk taip dabar kalba visi žmonės.
# Neskiesti nesamonių. Kaip jau buvo sakyta, Pipedija - enciklopedija. Nebent parašysite tai juokingai, nerašykite kad Dalia Grybauskaitė laisvalaikiu kramto nagus nuo savo kaktos. Ar šiaip nepagrįstų ir nejuokingų faktų.
# Juokaukite. Pipedija yra rimta, taip, tačiau kam skaityti rimtą Pipediją jei jau yra [[Vikipedija|tokia rimta enciklopedija]]? Nors tai ir prieštarauja virš šios esančiai taisyklei, ne visada reikia dėstyti sausus faktus ar valstybės istoriją. Tačiau neperlenkite lazdos. Jei jau pradėsite rašyti anekdotus ar šiaip tragiškus bandymus "prikolinti", tai jumis, vėlgi, išsiųs paštu į Vikipediją. Plačiau galite paskaityti [[Nejuokinga|čia]].
# Vamzdinkite. Nelabai žinau, ar teisingai šitą šposą išverčiau į Lietuvių kalbą, bet ne tame esmė. Yra toks dalykas atėjęs iš tolimų kraštų, jei tiksliau, [[Encyclopedia Dramatica]], vadinamas "Piping" (netgi asocijuojasi su Pipedija), kuris ten laikomas produktyviu ir juokingu. Šis sūris gaminamas šitaip. Norint suskelti kokį juokelį, berašydamas rimtus faktus, į vieną ar kitą žodį autorius įterpia nuorodą, priešingą apie rašomą dalyką. Sunku suprasti? Išorėje tai atrodo maždaug taip: "Vikipedija yra labai [[Šūdas|informatyvus]] tinklapis". Atkreipkite dėmesį, kad paspaudus ant "informatyvus", jus nukreipia į straipsnį "šūdas". Tokiu būdu galima išgauti daug [[Lol|lolų]]. Bet vėl - neištempkite ir šito. Jei kiekvieną žodį nukreipsite į [[Dibilai]], tai vėl bus nebejuokinga. Ir bevamzdindami, pažiūrėkite kaip tai atrodys - gal jūs nukreipėte į straipsnį kuris net neegzistuoja.


== Pipediško straipsnio šablonas ==
== Pipediško straipsnio šablonas ==

Naršymo meniu