Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Panasonic: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 560 pridėta baitų ,  18:15, 15 vasario 2022
nėra keitimo aprašymo
10 eilutė: 10 eilutė:
Taip kad galime visai rekomenduoti, nors aišku visokie [[Nikon]] ir [[Canon]] gerbėjai putosis, pykdami, kad kažką gero nusipirkot ir lygins jūsų pirkinį su kokiais nors [[Fuji]], [[Samsung]] ar [[Sony]].
Taip kad galime visai rekomenduoti, nors aišku visokie [[Nikon]] ir [[Canon]] gerbėjai putosis, pykdami, kad kažką gero nusipirkot ir lygins jūsų pirkinį su kokiais nors [[Fuji]], [[Samsung]] ar [[Sony]].


== Truputis Matsushita-Panasonic istorijos ==
Panasonic buvo įkurta kaip Matsushita kompanija [[1918]] metais tokio Kōnosuke Matsushita ir tuo metu buvo ne kas kita, o mažos dirbtuvėlės, kurios gamino lizdus elektros lemputėms. Kadangi biznis ėjosi labai gerai, tai firma po kiek laiko ėmė pati ir lemputes gaminti, ir dar daugiau visokios įrangos, kol [[II Pasaulinis karas|II Pasaulinio karo]] išvakarėse tapo viena iš didžiausių [[Japonija|Japonijos]] elektronikos firmų.
Paraleliai, Kōnosuke Matsushita įbrolis Toshio Iue įkūrė [[Sanyo]] kompaniją, kuri tapo didžiausia Matsushita konkurente ir tokia buvo iki pat [[2009]], kol apsijungė su Matsushita, kuri tuo metu jau vadinosi Panasonic Corporation.
Skirtingu metu kompanija buvo nupirkusi ir kitų firmų, o sėkmingiausias jų pirkinys, ilgą laiką buvęs nepriklausoma korporacija korporacijos viduje buvo [[JVC]] kompanija, kuri ir pati kūrė naujus produktus, ir kartu naudojosi Panasonic išradimais bei finansais. Ši kompanija buvo parduota tik [[2008]].
Žinomiausi Matsushita [[prekės ženklai]]:
* National - audio ir video aparatūra Rytų, ypač Japonijos rinkoms, tačiau paskutiniu metu naudojamas mažiau
* Panasonic - audio ir video aparatūra Vakarų, bet paskutiniu metu jau ir Rytų bei Japonijos rinkoms
* National Panasonic - bendras brendas, sukurtas [[1988]] ir gana ilgai naudotas
* Ransonic - daugiausiai Rytų rinkose žinomas brendas, naudojamas kiek daugiau [[balta įranga|baltai įrangai]]
* [[Technics]] - aukštos klasės audio aparatūra




[[Category:Uabai]]
[[Category:Uabai]]
974

pakeitimai

Naršymo meniu