Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Dunning-Kruger efektas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 650 pridėta baitų ,  13:38, 30 rugsėjo 2020
nėra keitimo aprašymo
19 eilutė: 19 eilutė:


Iš to seka, kad Daningo-Kriūgerio efektas yra tarpinė, semipatologinė ir submorbidinė [[simptomatika]].
Iš to seka, kad Daningo-Kriūgerio efektas yra tarpinė, semipatologinė ir submorbidinė [[simptomatika]].
== Ryškesni Dunning-Kruger efekto pavyzdžiai ==
Čia pateikiame jums tipinių pavyzdžių, kur reiškiasi Dunning-Kruger efektas įprastinėse gyvenimo, mokslo, socialinėse, valdymo, valstybės ar kitose srityse. Tie pavyzdžiai tokie paplitę, kad jau galime kalbėti ir apie sistemines, netgi organizuotas Dunning-Kruger sindromo apraiškas, t.y., apie tokio reiškinio užkrečiamumą. Tai rodo, kad Dunning-Kruger efektas turi dar ir [[indukuotieji kliedesiai|indukuotųjų kliedesių]] požymių:
* [[Internetinis balsavimas]] - nors idėja yra iškritikuota visų, kas turi bent kažkiek žinių apie [[IT]], [[programavimas|programavimą]] beigi [[kriptografija|kriptografinį]] saugumą, atsiranda žmonės, kurie ničnieko neišmano apie nei vieną iš šių sričių, bet visiškai užtikrinai vadina neišmanėliais realius specialistus.
* [[Skiepai]] ir [[antivakseriai]] - nors [[medicina]] jau porą šimtmečių naudoja skiepus, ir ne tik skiepų veikimas yra puikiai ištyrinėtas, bet ir daugybė nepaprastai pavojingų ligų yra išnaikinta būtent vakcinavimais, atsiranda antivakseriai, kurie remiasi savo visišku nežinojimu ir teigia, kad esą nėra mokslinių tyrimų, kurie įrodytų skiepų naudą ar veikimą, o viskas yra išgalvota.
* [[Neomarksizmas]] - istoriškai ne tik buvo ir įrodyta, ir pademonstruota klaikiais pavyzdžiais, kad [[marksizmas]] bei [[komunizmas]] atneša milžinišką žalą, daugybę mirčių, nelaisvę ir taip toliau, bet marksistai visiškai nuoširdžiai įsivaizduoja, kad čia aplinkui juos vieni [[durniai]], kurie nieko nesupranta, o tik jie žino, kaip reikia valdyti valstybę.


== Daningo-Kriūgerio efekto veikimas ==
== Daningo-Kriūgerio efekto veikimas ==
947

pakeitimai

Naršymo meniu