Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Neurosifilis: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
595 pridėti baitai ,  03:25, 3 spalio 2014
25 eilutė: 25 eilutė:


=== Išvystyta stadija ===
=== Išvystyta stadija ===
Pradžioje visi požymiai būna gana neryškūs, tačiau po kiek laiko neurosifilio ėdamas žmogus pasikeičia gana smarkiai, o jau tada ima reikštis daug rimtesni simptomai - [[psichozės]], o galų gale ir [[demencija]], t.y., klasikinis [[progresyvinis paralyžius]].
Pradžioje visi požymiai būna gana neryškūs, tačiau po kiek laiko neurosifilio ėdamas žmogus pasikeičia gana smarkiai, o jau tada ima reikštis daug rimtesni simptomai - [[psichozės]], o galų gale ir [[demencija]], t.y., klasikinis [[progresyvinis paralyžius]]. Štai kai šitai prasideda visu pajėgumu - tada jau ir sakoma, kad neurosifilis [[visame gražume]].


Tačiau pati ryškiausia simptomatika su įvairiausiomis apraiškomis būna vidurinėje stadijoje: čia galite rasti atvejų, kurie gali priminti praktiškai visus [[psichikos sutrikimai|psichikos sutrikimus]], kokių tik galima prisigalvoti.
Taigi, pati ryškiausia simptomatika su įvairiausiomis apraiškomis būna vidurinėje stadijoje: čia galite rasti atvejų, kurie gali priminti praktiškai visus [[psichikos sutrikimai|psichikos sutrikimus]], kokių tik galima prisigalvoti. Pradedant [[depresija]] ir baigiant [[šizofrenija]].


Šiai stadijai yra tik vienas būdingas požymis: pas pacientus ima smarkiai reikštis [[demencija]], kitaip tariant, jie durnėja fantastiškais tempais. Kartu ima reikštis ir visokios [[konfabuliacijos]] (melagingi prisiminimai), įvairūs [[kliedesiai]]. Dėl išdurnėjimo kliedesiai paprastai turi labai tipišką, buką formą - jie kraštutinai ryškūs, turintys [[didybės manija|didybės manijos]] požymius, o kartu labai absurdiški ir grubūs, dažniausiai apie [[seksas|seksą]].
Šiai neurosifilio stadijai yra tik vienas būdingas požymis, skiriantis ją nuo daugumos kitų psichikos ligų: pas pacientus ima smarkiai reikštis [[demencija]], kitaip tariant, jie durnėja fantastiškais tempais. Kartu ima reikštis ir visokios [[konfabuliacijos]] (melagingi prisiminimai), įvairūs [[kliedesiai]]. Dėl išdurnėjimo kliedesiai paprastai turi labai tipišką, buką formą - jie kraštutinai ryškūs, turintys [[didybės manija|didybės manijos]] požymius, o kartu labai absurdiški ir grubūs, dažniausiai apie [[seksas|seksą]].
 
Vienas iš tipiškiausių variantų, kur senais laikais [[psichiatrai]] net be jokių tyrimų diagnozuodavo neurosifilį - paciento kliedėjimai apie tai, kad jis išpiso visas moteris, kiek tik yra.


Vienas iš tipiškiausių variantų, kur senais laikais [[psichiatrai]] net be jokių tyrimų diagnozuodavo neurosifilį - paciento kliedėjimai apie tai, kad jis išpiso visas moteris, kiek tik yra. Kliedesiuose išpistų moterų kiekiai gali varijuoti nuo visų miesto moterų iki visų visos Žemės planetos moterų plius dar kokių nors kosminių ateivių moterų, kurias pacientas irgi pasirodo besąs išpisęs. Ir dar vyrus irgi visus išpisęs gali būti. Ir dar gyvūnus visokius. Ir dar ne po kartą, ir dar įvairiausiais būdais. Žodžiu, apribojimų čia nėra.


=== Marantinė stadija ===
=== Marantinė stadija ===
12 859

pakeitimai

Naršymo meniu