Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Vietnamietiška kava: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Vietnamietiška kava''' - toksai išradimas iš Vietnamo, kur tenykščiai kadaise gavo porą produktų ir savaip suderino. Tai vienas produktas buvo pigi robusta, kurią patys vietnamiečiai išmoko netgi ir auginti, o kitas - tiesiog kondensuotas pienas su cukrumi. Tai kava vietnamietiškai daroma labai paprastai: imamas didžiulis kiekis robustos, supilamas į piltuvėlį, kuris pastatomas ant puodelio ir užpilamas vandeniu, kad sunktųsi ir va...)
 
 
1 eilutė: 1 eilutė:
'''Vietnamietiška kava''' - toksai išradimas iš [[Vietnamas|Vietnamo]], kur tenykščiai kadaise gavo porą produktų ir savaip suderino. Tai vienas produktas buvo pigi [[robusta]], kurią patys vietnamiečiai išmoko netgi ir auginti, o kitas - tiesiog [[kondensuotas pienas su cukrumi]].
'''Vietnamietiška kava''' - toksai išradimas iš [[Vietnamas|Vietnamo]], kur tenykščiai kadaise gavo porą produktų ir savaip suderino, padarydami [[kava|kavą]] su pienu, kuri visai kitokia, nei mums įprasta [[latė]]. Tai vienas produktas buvo pigi [[robusta]], kurią patys vietnamiečiai išmoko netgi ir auginti, o kitas - tiesiog [[kondensuotas pienas su cukrumi]].


Tai kava vietnamietiškai daroma labai paprastai: imamas didžiulis kiekis robustos, supilamas į piltuvėlį, kuris pastatomas ant puodelio ir užpilamas vandeniu, kad sunktųsi ir varvėtų. Svarbu, kad būtų būtent [[robusta]], nes tik su šita pigia šūdina kavos rūšimi vietnamietiška kava gaunasi. Taigi, kava varva į puodelį, o puodelyje turi būti supilta apie koks penktadalis puodelio [[kondensuotas pienas|kondensuoto pieno]].
Tai kava vietnamietiškai daroma labai paprastai: imamas didžiulis kiekis rupiai sumaltos robustos, supilamas į piltuvėlį, kuris pastatomas ant puodelio ir užpilamas vandeniu, kad sunktųsi ir varvėtų. Svarbu, kad būtų būtent [[robusta]], nes tik su šita pigia šūdina kavos rūšimi vietnamietiška kava gaunasi. Taigi, kava varva į puodelį, o puodelyje turi būti supilta apie koks penktadalis puodelio [[kondensuotas pienas|kondensuoto pieno]], arba gal netgi kiek daugiau, gal netgi ketvirtadalis.


Tai šitaip gaunasi be proto saldus ir be proto daug kofeino turintis gėrimas, kurį daugelis mėgsta. Savo kofeinacija šitas gėrimas pralengia daugelį [[energetiniai gėrimai|energetinių gėrimų]], nes robustoje kofeino yra keleriopai daugiau, nei normalioje kavoje, o šituo būdu tos robustos išnaudojama irgi itin daug.
Tai šitaip gaunasi be proto saldus ir be proto daug [[kofeinas|kofeino]] turintis gėrimas, kurį daugelis mėgsta. Savo kofeinacija šitas gėrimas pralenkia daugelį [[energetiniai gėrimai|energetinių gėrimų]], nes robustoje kofeino yra keleriopai daugiau, nei normalioje kavoje, o šituo būdu tos robustos išnaudojama irgi itin daug.




[[Category:Kava]]
[[Category:Kava]]
2 414

pakeitimų

Naršymo meniu