Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Danija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 514 pridėta baitų ,  01:36, 20 gruodžio 2022
nėra keitimo aprašymo
8 eilutė: 8 eilutė:


Dar primename, kad Danijos sostinė yra [[Kopenhaga]] - miestas, kur daug visokių [[žolė|žolės]] rūkytojų, nes už žolės rūkymą anie nebaudžia.
Dar primename, kad Danijos sostinė yra [[Kopenhaga]] - miestas, kur daug visokių [[žolė|žolės]] rūkytojų, nes už žolės rūkymą anie nebaudžia.
== Danija ir dviračiai ==
Danija garsėja, kaip valstybė, kuri turi daugiausiai dviratininkų iš visos [[Europa|Europos]]. Maždaug 10 danų tenka 9 dviračiai. Tai būna, kad Lietuvoje kokie nors visiški [[dibilai]] pradeda kliedėti, kaip Danijoje visi važinėja dviračiais ištisus metus ir taip pat reikia važinėti ir Lietuvoje, nes Lietuvoje klimatas visiškai nesiskiria.
Tai čia informuojame tokius durnius (nes tai yra durniai), kad Danijoje tėra du mėnesiai - [[sausis]] ir [[vasaris]], kai žemiausios paros temparatūros vidurkis yra žemesnis, nei [[nulis]], o jei konkrečiai - tai pasiekia -1 laipsnį. Bet netgi ir tuos du mėnesius aukščiausios paros temperatūros vidurkis pasiekia 4 laipsnius šilumos, o bendras paros vidurkis yra +2 laipsniai [[Celsijus|Celsijaus]]. Kitaip tariant, netgi šalčiausiais mėnesiais ant kelių ledas ar sniegas nesilaiko ilgiau, kaip kelias dienas per metus, nes nutirpsta, o nutirpsta todėl, kad šilta.
Palyginimui, Lietuvoje yra 4 mėnesiai, kur minimali vidutinė temperatūra žemiau nulio, o iš jų - netgi du mėnesiai, kur maksimali vidutinė temperatūra virš nulio išvis nepakyla. Ir trys mėnesiai, kur vidutinė mėnesinė paros temperatūra yra žemiau nulio. T.y., Lietuvoje yra apie trys ištisi mėnesiai, kur iš principo dviračiui netinka.
Tai čia tiesiog siūlome nenusišnekėti apie tai, kaip visokie seneliai, vaikai ir panašiai važinės per sausio speigus į mokyklas, nes [[Vilnius]] esą yra kaip [[Kopenhaga]].




1 246

pakeitimai

Naršymo meniu