Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Skalūnai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 402 pridėti baitai ,  22:26, 22 gegužės 2021
nėra keitimo aprašymo
(Atšauktas Untgviu (Aptarimas | įnašas) keitimas (48497 versija))
 
8 eilutė: 8 eilutė:


Taip kad vat jums ir skalūnai su tomis dujomis.
Taip kad vat jums ir skalūnai su tomis dujomis.
== Protestai prieš skalūnus ==
Senais laikais, kokiais dar [[2013]] metais, kai kažkokios [[JAV]] kompanijos žadėjo žvalgyti telkinius, o paskui nepaprastai pigiai čia pat vietoje gaminti [[dujos|dujas]], buvo nemažai visokių protestų. Tai daugelis suprantančių anuo laiku sakė, kad vieninteliai, kam tie skalūnai reliai pavojingi - tai [[Gazprom]], nes atsiradus vietinėms dujoms, nebereikės dujų importo. O anuo laiku Lietuva už dujas mokėdavo tiek brangiai, kad kaina turėjo sumažėti bent dvigubai.
Vienok prasidėjo kažkokie platūs aiškinimai, kad tie skalūnai visą Lietuvą užterš taip, kad pro kranus žmonėms tekės ne vanduo, o dujos, visur bus gaisrai, visur bus užteršimai ir taip toliau. Kažkas platino keistus filmukus, pagal kuriuos gaudavosi, kad bus netgi žemės drebėjimai, nebeliks augmenijos, o žmonės mirs, apsinuodiję užterštu vandeniu. Tada prasidėjo ir protestai, kad skalūnai bus pražūtis.
Su protestais buvo gana smarkiai siejama [[LVŽS]], o taip pat šie konkretūs asmenys<ref>https://www.lrt.lt/naujienos/lrt-tyrimai/5/1410733/lrt-tyrimas-uz-seimu-marso-rengeju-ir-remeju-antinato-mitingu-sleifas-pronacistines-organizacijos-ir-rysiai-su-vsd-ataskaitose-minimais-asmenimis</ref>:
* [[Vitalijus Balkus]]
* [[Mindaugas Puidokas]]
* [[Vaidas Žemaitis Lekstutis]]
* [[Olegas Titorenko]]
* [[Laurynas Ragelskis]]
{{References}}


[[Category:Geologija]]
[[Category:Geologija]]
2 555

pakeitimai

Naršymo meniu