Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


1936: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
2 205 pridėti baitai ,  22:27, 14 vasario 2021
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: {{Vikipedijos standartas}} '''1936''' metai - tai mūsų eros XXa. metai, einantys po 1935 ir prieš 1937 metus. 1936 metai susideda iš 12 mėnesių ir yra užrašomi 4...)
 
 
2 eilutė: 2 eilutė:
'''1936''' metai - tai mūsų eros [[XXa.]] metai, einantys po [[1935]] ir prieš [[1937]] metus. 1936 metai susideda iš 12 mėnesių ir yra užrašomi 4 skaitmenų skaičiumi.
'''1936''' metai - tai mūsų eros [[XXa.]] metai, einantys po [[1935]] ir prieš [[1937]] metus. 1936 metai susideda iš 12 mėnesių ir yra užrašomi 4 skaitmenų skaičiumi.


== Svarbiausi 1936 metų įvykiai ==
Šie įvykiai buvo pasauliui svarbūs 1936 metais:
* [[SSRS]] prasidėjo [[Didysis valymas]], kurį [[Josifas Stalinas]] organizavo tam, kad visiškai pašalintų ir esamus, ir galimus politinius priešininkus, visus, kas tik gali kelti kad ir netiesioginę grėsmę. Pradiniame etape valymą organizavo [[NKVD]] vadas [[Genrich Jagoda]], bet paskui jį patį su visais NKVD vadais irgi išvalė kitas paskirtas vadas - [[Nikolaj Ježov]], o šitą paskui irgi išvalė jau trečias paskirtas NKVD vadas - [[Lavrentij Berija]]. Stalino įsivaizdavimu reikėjo atlikinėti valymus vieną po kito - senus pavojų jam keliančius komunistus turėjo pašalinti nauji saugumiečiai, o tuos - dar nauji, kol galų gale gautųsi tokia valdžios struktūra, kur jau niekas nebegalėtų susiorganizuoti ir sukelti jam grėsmės. Per Didįjį valymą milijonai žmonių buvo sukišti į konclagerius, žuvo maždaug apie milijoną žmonių. Skirtingai nuo kitų represijų, pagrindinis šių taikinys buvo visgi [[komunistai]], tad tik dalis iš šių buvo nekalti, o dalis - patys buvo visokie žmogžudžiai.
* [[Ispanija|Ispanijoje]] prasidėjo pilietinis karas, kuriame [[SSRS]] labai smarkiai rėmė [[komunistai|komunistus]], bet visvien laimėjo [[Francisco Franco]].
* [[Arabai]] kažkur [[Palestina|Palestinoje]] sukilo prieš britų administraciją, protestuodami prieš tai, kad į tas žemes grįžta prieš kelis dešimtmečius [[Osmanų Imperija|Osmanų Imperijos]] į įvairias aplinkines žemes išvaryti [[žydai]]. Įdomu, kad kitų pasaulio kraštų žydai į tas žemes anuo laiku dar nelabai norėjo keltis ir jų dar važiavo gana nedaug, pagrindinės konflikto šaknys buvo tai, kad atsistatinėjo situacija, buvusi ten iki [[XXa.]] pradžioje rengto osmaniško teroro.
* [[Italija]] aneksavo [[Abisinija|Abisiniją]], kuri šiais laikais dar žinoma kaip [[Etiopija]]
== Įdomybės apie 1936 metus ==
* Šių metų skaitmenų suma yra [[19]], o tas skaičius yra toksai pats, kaip ir pirmi du šitų metų skaičiai
* Visi šių metų skaitmenys skiriasi tarpusavyje, ir nesutampa netgi jei bandai juos kaitalioti vietomis
== 1936 metų mėnesiai ==
1936 metais buvo šie mėnesiai:
1936 metais buvo šie mėnesiai:
* [[Sausis]]
* [[Sausis]]
808

pakeitimai

Naršymo meniu