Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Saulės ženklas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
2 741 pridėtas baitas ,  22:32, 28 gegužės 2020
nėra keitimo aprašymo
21 eilutė: 21 eilutė:




[[Vaizdas:Senoves_romuvos_sventike_vaidilute.jpg|300px|thumb|left|Čia tokia senovės Romuvos vaidilutė, kurią atradom kažkurios pakraipos romuviečių [[Feisbukas|Feisbuke]]. Šita vaidilutė-šventikė skleidžia svastikas į visas puses ir simbolizuoja patį giliausią lietuviškumą, kokį tik tie pagonys sugebėjo įsivaizduoti. O išties tai jie tiesiog susirado kažkur paveiksliuką su kažkokia senovės [[Armėnijos]] vaisingumo deive Anahit. Bet kai kurie armėnai, kaip matosi iš nenormalaus svastikų kiekio, irgi matyt pasinešę į tas pačias svastikas.]]
[[Vaizdas:Senoves_romuvos_sventike_vaidilute.jpg|300px|thumb|left|Čia tokia senovės Romuvos vaidilutė, kurią atradom kažkurios pakraipos romuviečių [[Feisbukas|Feisbuke]]. Šita vaidilutė-šventikė skleidžia svastikas į visas puses ir simbolizuoja patį giliausią lietuviškumą, kokį tik tie pagonys sugebėjo įsivaizduoti. O išties tai jie tiesiog susirado kažkur paveiksliuką su kažkokia senovės [[Armėnijos]] vaisingumo deive Anahit, o kadangi labai daug svastikų buvo, tai ir suveikė pasąmoningas pseudopagoniškas hitlerizmas, ir išsyk įsijungė drėgna fantazija apie tautines vaidilutes. Kita vertus, bet tai kai kurie armėnai, kaip matosi iš nenormalaus svastikų kiekio, irgi matyt pasinešę į tas pačias svastikas.]]


=== Lietuviška svastika ===
=== Lietuviška svastika ===
35 eilutė: 35 eilutė:


O jei jūs esate naciai ir mojuojatės savo svastikomis, tai žinokite, kad čia pas jus ne Saulės ženklas, o nacistinė šiknos skylė, brangieji, net jei jūs apie Saulės ženklus ir aiškinate!
O jei jūs esate naciai ir mojuojatės savo svastikomis, tai žinokite, kad čia pas jus ne Saulės ženklas, o nacistinė šiknos skylė, brangieji, net jei jūs apie Saulės ženklus ir aiškinate!
== Psichoanalitinė svastikų esmė ==
Dar [[Tarpukaris|Tarpukario]] pscihoanalitikai pastebėjo, kad pas įvairius [[naciai|nacius]] ir kitus [[fašistai|fašistus]] yra polinkis į keistą būrimąsi grupelėmis, su ryškiai išreikštu [[sadomazochizmas|sadomazochistiniu]] kompleksu ir visiškai akivaizdžiu, viską persmelkiančiu vyras-vyras tipo dominavimu. Tasai vyras-vyras tipo dominavimas labai dažnai pastebimas tarp ideologinių militaristų, kaip hierarchinė pavaldumo struktūra, kurioje žemiau esantys tiesiog su religine ekstaze garbina aukščiau esančius, tuo tarpu aukščiau esantys dominuoja virš tų žemesnių. Analogiška, tik atviresnė hierarchija būna pastebima [[BDSM]] grupėse, kurios irgi pasižymi visokia militaristine simbolika, visokiomis uniformomis ir panašiai.
Bendras visų tokių grupių požymis - itin didelis fokusavimasis į [[simboliai|simbolius]], pradedant uniformomis ir skiriamaisiais ženklais ir baigiant šiaip abstrakčiais simboliais. Pastebėtina, kad visur tokie simboliai turi labai aiškius [[falinė simbolika|falinės simbolikos]] bruožus: tipiniais atvejais tai būna, pvz., kūjai, pjautuvai (kalimo ir pjovimo įrankiai visada priskiriami faliniams), taip pat [[kryžiai]] (lazdos, lentos, pagaliai ir pan. ilgi daiktai priskiriami faliniams), o taip pat ir tokie įrankiai, kaip kardai, deglai, fašinos ir pan..
Tačiau itin sunkiais atvejais falinė simbolika ima įgauti superfalo pavidalą. Superfalo esmė - tai yra kokybiškai aukštesnis šuolis virš įprastų falų. Fašinų krūva - tai tipinis superfalo požymis: tai ne pavienė rykštė-fašina, o visa krūva fašinų, kur falinių ekvivalentų kiekis yra labai didelis ir sudarantis kokybiškai naujo lygio falinį simbolį - fašinų ryšulį. Analogiškai ir laužytas kryžius, kaip [[svastika]], irgi turi superfalo požymius - tai falinis simbolis su keturiais galais, kyšančiais į visas puses, ir dar besisukantis.
Kitaip tariant, pati giluminė fašizmo esmė - tai totalitarinė, superstipri vyras-vyras tipo dominacija, kur visi fašizmo pasekėjai tiesiog yra, atleiskite už išsireiškimą, dulkinami savo vadų, kurie, savo ruožtu, dulkinami aukštesnių vadų ir taip toliau, iki pačios viršūnės, kurioje stovi [[Fiureris]], kuris yra aukščiausiasis šios hierarchijos faloekspresorius.
Nenuostabu, kad [[psichoanalizė]] dėl šių įžvalgų buvo persekiojama ir [[III Reichas|III Reiche]], ir [[SSRS]], tačiau tos psichoanalitinės įžvalgos čia visiškai pasiteisino ir pasitvirtino.




[[Category:Simboliai]]
[[Category:Simboliai]]
499

pakeitimai

Naršymo meniu