Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Lietuviai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
2 913 pridėta baitų ,  23:56, 6 kovo 2016
32 eilutė: 32 eilutė:


Šešta, nei vienas lituanas nesvajoja būti palaidotas auksiniame karste.
Šešta, nei vienas lituanas nesvajoja būti palaidotas auksiniame karste.
== Kokie yra lituanai ==
Pirmiausiai norėtųsi pristatyti nuostabiuosius Lietuvos mažylius - dzūkus. Girių gyventojus, kurių kūnai per daugybę kartų prisitaikė prie vietos sąlygų. Yra dzūkų ne didesnių už voverę mikliai laipiojančių medžių kamienais ar nedidesnių už kiškį, kurio nepavyks surasti po eglę, kur jis pasislėpė. Tikro dzūko niekaip nepavyks išvilioti iš jo nuostabios gyvenamos aplinkos. Net dainuojama "Jei ne grybai ir ne uogos dzūkų mergos būtų nuogos". Vis gi, reiktų aiškiai paaiškinti dzūkų mergos savo grožybes slepia ne po džiovintomis uogomis ar džiovintais grybais.
Lietuvos prūsai - žemaičiai (kaip ir prūsai jie dvibalsius taria atvirkščiai), linkę būti savarankiškesniais ir mažiau naudotis Auropos sąjungos suteikiamomis galimybėmis. Yra aiškus nesusikalbėjimas tarp žemaičių ir likusių lietuvių. Labai stipriam politikui žemaičiui Rolandui Paksui nepavyko perkalbėti kitų lietuvių nei ašaromis nei žemaitišku užsispyrimu. Lietuvius galima tik perkalbėti, kiti įtikinėjimo būdai mažai veiksmingi.
Paskutiniu metu, vargu, ar ir kitiems Lituanijos gyventojams pavyktų suprasti sulatvėjusią Lietuvos valdžią, regis net ne lietuviai, o latviai pradėjo valdyti Lituaniją. Tokią kainą sumokėjo lietuviai, nesupratę žemaičių. Lietuviams gal ir netokia baisi turėtų būti abiejų tautų sąjunga su Latvijos respublika Auropos sąjungos viduje. Tik likusiems paprastiems žmonėms tokie pokyčiai negali nekelti nerimo. Reikia aiškiai paaiškinti: grįžtama prie vienintelio Šventosios Romos Imperijos vainikuoto Lietuvos karaliaus Mindaugo ir jo žmonos Latvijos karalienės Mortos kurtos sąjungos. Latviams ši įsimintina karališka pora žinoma kaip Mintautas su Marta.
Lietuvos milžinai - aukštaičiai, tarp jų pasitaiko tokių aukštų, kad jiems Lituanijos Ąžuolai vos ne iki kelių. Jiems ypač sunku suprasti žemaičius, nors žemaitis tai pasakytų visiškai kitaip: jiems ypač smagu suprasti žemaičius.
Aukštaičiams "smagu" reiškia, kad patogu ar malonu naudotis kokiu daiktu.
Lietuvos suvienytojai - suvalkiečiai, pasižymintys toliaregiškumu. Jie gali suplanuoti savo išlaidas metams į priekį. Kitiems jų nesuprantantiems ir gyvenantiems tik šia diena lituanams gali pasirodyti kaip šykštuoliai, nors jie mieliau prisistato kaip taupūs žmonės. Visokios nenumatytos išlaidos gali bet ką išvesti iš kantrybės. Neseniai mirgėjo žiniasklaidoje apie Anglijos premjerą Čerčelį, kuris gavęs ne laiku netikėtai didelę sąskaitą, taip supyko, kad nustojo naudotis savo mėgstama drabužių siuvykla, pasiuntęs ją po velnių. Reikia laiku pateikti sąskaitas, o ne teikti paskolas, kurių niekas neprašė. Po laiko, kas ten gali prisiminti ką jis pirko ir t.t. Visokie užrašai anokie įrodymai, gal užmiršo užsirašyti apmokėtas sąskaitas?


== [[Lietuviai]] turi kuo didžiuotis! ==
== [[Lietuviai]] turi kuo didžiuotis! ==
79

pakeitimai

Naršymo meniu