Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Sveikas protas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 517 pridėta baitų ,  02:39, 30 rugpjūčio 2012
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: {{medicina}} :Labai mistinis burtažodis, taikantis konkretizuoti neaprėpiamą abstrakciją. Lingvistškai labai tinka vartoti visokiomis progomis ir remtis, nes mažai koks padoru...)
 
1 eilutė: 1 eilutė:
{{medicina}}
{{medicina}}
:Labai mistinis burtažodis, taikantis konkretizuoti neaprėpiamą abstrakciją.
:Labai mistinis burtažodis, taikantis konkretizuoti neaprėpiamą abstrakciją, nes apibrėžimas kyla iš neiginio - esą sveikas protas yra [[psichikos liga|psichikos ligos]] nebuvimas.
 
Lingvistškai labai tinka vartoti visokiomis progomis ir remtis, nes mažai koks padorus žmogus pasakys, kad [[Sveikas protas|sveiko proto]] stokoja...
Lingvistškai labai tinka vartoti visokiomis progomis ir remtis, nes mažai koks padorus žmogus pasakys, kad [[Sveikas protas|sveiko proto]] stokoja...
== Sveiko proto esminiai bruožai ==
Čia jau pirma konstatuokime [[faktas|faktą]], kad kai apibrėžimas kyla iš neigimo, tia jau ką jis gali reikšti, niekas negali pasakyti. Vot pavyzdžiui, pasakykim kad [[laimė]] - tai yra nelaimės nebuvimas. Tai aišku, kad bus nesąmonė. Arba pavyzdžiui, pasakykim, kad seksas - tai nesekso nebuvimas. Tai aišku, kad irgi toksai apibrėžimas yra [[nesąmonė]]. Taip ir su tuo sveiku protu, kuris yra psichikos ligos nebuvimas - tai irgi nesąmonė kažkokia.
O štai dar giliau pažvelgus, tai pati savybės apibrėžtis per psichikos ligas čia kvepia aiškia [[šizofrenija]]. O dar keisčiau atrodo, kai pagalvosim logiškai apie tai, kas gi čia gaunasi, kai apibrėži psichikos ligos priešingybę. Pavyzdžiui, jei sveikas protas bus [[psichozė|psichozės]] priešingybė, tai gausis, kad sveikas protas yra [[depresija]], kuri irgi yra psichikos liga, vedanti į savižudybę, liūdesį ir pragaištį. O jei sveikas protas bus depresijos priešingybė, tai čia bus psichozė [[visame gražume]].
Todėl kaip matome, sveikas protas tikrai sveiku protu nepasižymi, nes čia gaunasi kaip kažkokios [[tiesa|tiesos]] ir [[melas|melo]] dualizmas kažkokioje [[teisibė|teisibės]] vienatyje.
== Dar žr. ==
* Visoks [[libsąjūdis]] amžinai vis sveiku protu skundžiasi, kad jie jo turi, o aplink vieni [[bepročiai]] valdiškose įstaigose


[[Category:Dalykai]]
[[Category:Dalykai]]
2 555

pakeitimai

Naršymo meniu