Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Liaudies partija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 374 pridėti baitai ,  03:22, 3 spalio 2020
nėra keitimo aprašymo
36 eilutė: 36 eilutė:


Atleiskite, mes nesusigaudėme šitos partijos vadovybiniuose niuansuose.
Atleiskite, mes nesusigaudėme šitos partijos vadovybiniuose niuansuose.
== Visiškai kita Liaudies partija ==
Ilgai bekapstę po visokius archyvus, dar atradome, kad būta ir kitų tokių partijų. Einamoji, apie kurią kalbame, buvo įkurta [[2010]] metų [[balandžio 19]], ir įkūrėja buvo tokia [[Kazimiera Danutė Prunskienė]].
Vienok [[1996]] metų [[rugpjūčio 2]] buvo įkurta visai kita Liaudies partija, kuri po kiek laiko, [[2000]] metais persivadino į [[Lietuvos liaudies sąjunga "Už teisingą Lietuvą"]], nes kažkodėl galvojo, kad šitoksai pavadinimas skambės geriau. Tai šitos partijos pirmas vadas buvo toksai [[Vytautas Lazinka]], o paskui - anoksai [[Julius Veselka]].
Tai šita senesnė Liaudies partija paskui buvo prijungta prie kitos - tokios partijos, kuri vadinosi [[Naujoji sąjunga (socialliberalai]]. O šitie paskui prisijungė prie [[Darbo partija|Darbo partijos]]. O pati šita sena liaudies partija buvo panaikinta ir išregistruota [[2010]] metų [[vasario 6]]. Taigi, jau po poros mėnesiukų šitą partijos pavadinimą pasigriebė ta pati Prunskienė, įkūrusi sau naują partiją senosios pavadinimu.
O dar, be šitų, kažkada buvo dar panašiai besivadinusios partijos, kaip kad [[Tėvynės liaudies partija]] ir [[Lietuvos lenkų liaudies partija]]. Gal ir dar kokių nors buvo, negalim pasakyti. Dar buvo tokie [[valstiečiai liaudininkai]], tai irgi kažkokie prie liaudies biškelį.


{{References}}
{{References}}
932

pakeitimai

Naršymo meniu