Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Samogetija:Civilizacija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
22 baitai pašalinti ,  14:29, 26 vasario 2012
S
→‎Demografija, gyventojai: - pavikinta (kolonija)
S (→‎Demografija, gyventojai: - pavikinta (kolonija))
4 eilutė: 4 eilutė:


== Demografija, gyventojai ==
== Demografija, gyventojai ==
Planetoje šiuo metu gyvena maždaug 30 milijonų gyventojų, visi jie kalba samogetų kalba, nykstamai maža dalis - ir vietnamietišku dialektu. 72 procentus planetos gyventojų sudaro kolonistų palikuonys, daugiausia - trečiosios kartos (viso 27 procentai gyventojų). Likę maždaug 27 procentai gyventojų - į planetą ištremti ir vis dar gyvi nusikaltėliai. Po kolonizacijos aptikta vietnamiečių kolonija ir jos palikuonys, įskaitant ir palikuonis su tremtiniais, sudaro iki 1 procento visų žmonių.
Planetoje šiuo metu gyvena maždaug 30 mln.gyventojų, visi jie kalba samogetų kalba, nykstamai maža dalis - ir vietnamietišku dialektu. 72% planetos gyventojų sudaro kolonistų palikuonys, daugiausia - trečiosios kartos (viso 27% gyventojų). Likę maždaug 27% gyventojų - į planetą ištremti ir vis dar gyvi nusikaltėliai. Po kolonizacijos aptikta vietnamiečių [[kolonija]] ir jos palikuonys, įskaitant ir palikuonis su tremtiniais, sudaro iki 1 procento visų žmonių.
 
Dažniausi drabužiai - standartiniai kalinių kombinezonai, paplitę dėl savo atsparumo dilimui ir ilgaamžiškumo, plinta vietnamiečių pinamos vyžos ir primityvūs batai bei drabužiai iš odos ir kailių. Audiniai paplitę menkai, brangūs.


Dažniausi drabužiai - standartiniai kalinių [[kombinezonai]], paplitę dėl savo atsparumo dilimui ir ilgaamžiškumo, plinta vietnamiečių pinamos [[vyžos]] ir primityvūs batai bei drabužiai iš odos ir kailių. Audiniai paplitę menkai, brangūs.


== Ekonomika ==
== Ekonomika ==

Naršymo meniu